Andra Kakor

Tessans bondkakor med pecannötter och vit choklad

Förra helgen var min fina kompis Tessan här med sin pojkvän Henrik. Tessan är som bekant känd för att ha med sig de allra bästa gå bort-presenterna; supersmarriga, hembakta och underbart onyttiga kakor. Den här gången hade hon gjort bondkakor med pecannötter och vit choklad i. Behöver jag säga att de var gudomliga? Till en omgång behövs följande:

200 g smör
2 dl socker
5,5 dl vetemjöl
1 msk sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
1,5 dl pecannötter
100 g vit choklad

Blanda ihop allting utom pecannötterna och den vita chokladen till en deg. Lägg allting på ett bakbord och nyp ihop det med fingrarna. Gör två plattor, och lägg hackade pecannötter och hackad vit choklad som en sträng i mitten på dem. Här skulle jag sedan gärna skriva att man bara ska rulla ihop dem, men Tessan, som är från Göteborgstrakten, säger att man kan glömma fint rullande, man får istället ”knö” ihop degen till två rullar, ca 5 cm tjocka, och slå in dem i plastfolie. Lägg dem en kort stund i frysen tills de är lite hårda, ca 20 minuter. Ta ut dem, ta av folien och skär rullarna i skivor, ca en halv centimeter tjocka. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 6-8 minuter. Grundreceptet på bondkakor (som innehåller sötmandel istället för pecannötter) kommer från Linnéa Seidels bok Småkakor som gavs ut tillsammans med Aftonbladet.
11 maj, 2010

8 kommentarer

  1. Hej!
    Du har väl inte missat Bagerskan´s 1-års jubileum? Fullt med tävlingar och erbjudanden under en hel vecka!
    Just nu kan du vinna fjärilsutstickare, pulvermousse och presentkort på müsli + få rabatt hos FikaMera.
    Mer information finns så klart i bloggen, kramar Karin

  2. din kompis är så gulligt hihi
    jag ska prova den recept det låta jätte gott, kan inte jag missar det!! choklad och nötter är smart kombination ;=)

  3. Mums fillibabba.! Smarrigt värre;-) älskar bondkakor och vit choklad. Kan det bli bättre? Ja med nötter.!:-)

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration