Andra Kokböcker

The fresh foodie – Leila Lindholms bästa hittills!

Har ni spanat in Leilas nya kokbok The fresh foodie? Den är, enligt min mening, den bästa bok hon gjort hittills. De övriga böckerna har också varit toppen, och jag har lagat flera av recepten i dem (hur många gånger har man till exempel inte lagat New York Blueberry Cheesecake från A piece of cake?), men jag har nog aldrig lagat så många recept ur en kokbok som jag har gjort ur den här. Och då har jag ändå inte haft den särskilt länge. Recepten är fräscha med rena råvaror och ingredienser. Nu är jag knappast känd för att vara nyttigast i stan, men det här är långt ifrån en bantningsbok för hälsofreaks. Alla vill vi ju äta fräsch mat, och speciellt nu på sommaren.

Som alla Leilas böcker är bilderna och stylingen genomtänkt och vackert gjord. Den här gången har hon använt sig av Jamie Oliver-fotografen David Loftus, och många av bilderna är tagna på hennes mammas ekologiska gård. Bilderna andas svensk sommar, och hade man kunnat flytta in i boken hade jag gjort det.

Jag ger boken fem glada kakor av fem möjliga. (Fastän jag aldrig lär laga färsk krabba med korianderdipp.) Hähä. Men jag har redan lagat kall kyckling i kokosgrädde, pasta med rå tomatsås, sallad med halloumi och jordgubbar, asiatisk kyckling med nötter… listan kan göras lång. Ska ni köpa en kokbok i sommar, så röstar jag för den här. På nätet kan den köpas bland annat hos Bokus och Adlibris.

5 juli, 2015

2 kommentarer

  1. Det låter som en bok för mig, kanske får ta och köpa den.. Mitt tips är att låna kokböcker på biblioteket, jag gör ofta det för att provlaga, då får man en uppfattning om det är recept man kommer laga fler gånger eller inte. Därefter kan man köpa den om den är bra 🙂

    1. Det är faktiskt ett riktigt bra tips. Sen man slutade vara student för många år sedan tänker man liksom inte längre på att det faktiskt går att låna kokböcker på biblioteket. Man utgår ifrån att det mest är tråkiga gamla klassiker i hyllorna på länets bibliotek. Men så är det ju inte alls, jag var där med Lily i höstas, och häpnade över hur många och nya kokbokstitlar som stod i hyllorna, och passade på att låna mig några exemplar.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration