Andra Förrätter

Tilltugg före maten

När man vill servera något smaskigt litet tilltugg till drinken före maten (eventuellt för att köpa sig själv lite mer tid i köket) är de här smårätterna perfekta; salta mandlar, festaosttoppade crostini och crostini med en färskostfylld parmarulle på, med smak av soltorkade tomater och basilika. Så här lätt gör du de tre knapriga små tilltuggen:

Salta mandlar:
mandlar (sötmandel)
smör att steka i
salt efter tycke

Skålla först mandeln så att du får bort skalet, stek sedan hela mandlar i en stekpanna i smör. Lägg över mandlarna på hushållspapper och salta efter tycke. Lägg i glasburk när de svalnat. Även perfekt som gå bort-present!

Fetaosttoppad crostini
crostini
fetaost, gärna en inlagd/marinerad bredbar variant

Instruktioner är överflödiga; bre fetaosten på crostinin och gläd dig över ditt smidiga drinktilltugg. Skåla med dig själv.

Crostini med färskostfylld parmaskinka
crostini
parmaskinka (räkna med en skiva parma till varje crostini)
1 pkt philadelphiaost
ca 8 soltorkade, inlagda tomater
2 msk av oljan från de inlagda tomaterna
en halv kruka färsk basilika
grovmalen svartpeppar
havssalt

Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan, och blanda det med philadelphiaosten. Salta och peppra, och nör ner lite av oljan som de soltorkade tomaterna marinerats i. Bre blandningen på parmaskivor, rulla ihop dem och skär i bitar. Lägg en bit på varje crostini. Supergott!

Trevlig helg på er, nu ska jag åka till Malmö!

29 oktober, 2010

6 kommentarer

 1. Gott och jag älskar att ha lite tilltugg före maten. Även när vi inte har gäster brukar det bli lite småplock i köket med ett glas av något gott medan vi lagar mat.
  Ha en trevlig helg i Malmö!

 2. Men hej på dig :)!! Ja, visst är världen liten!! Man hittar till någon, så hittar man till någon, så hittar man till någon!! Å så hittar du mig så att jag kan hitta dig :)!! Så bra!!

  Vilken härlig blogg du har, jag blir hungrig av alla härliga bilder. Farligt!! Får nog bara kika in då och då annars kommer jag nog snart inte i mina kläder ;D!!!

  Trevlig resa!!!

 3. många gånger ser jag så ofta mer fram emot tilltuggen än maten, haha. inte för att maten inte är god, men jag bara älskar småplock. det är det bästa som finns! 🙂

 4. gott! Nästa gång jag ska bjuda på middag ska jag titta runt på din sida innan 😉

  jag var just in och kollade dina brödrecept, har nämligen bjudit hem massa folk på fikamyskväll nästa vecka och tänkte baka lite bröd till dess. såg att du använder något mjöl som kallas Manitoba Cream. vad är det för något? går det att hitta i vanlig ica-butik? Du har ingen bild på det?
  Trevlig helg!
  kram

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration