Andra Frukost Gåvor - ätbara

Tips på gå-bort-present

Äntligen fredag, hörni! Och nästa vecka är inte en full vecka, underbart! Jag hoppas på fint väder och mycket trädgårdshäng. Gärna en tur ut till sommarstugan också, Bally vill rulla sig i gammal uppsköljd tång igen i vattenbrynet.

Sist vi var bortbjudna på middag hade vi med oss ett litet kit inför en framtida frukost för värdparet. Med grejerna på brickan blir det en riktigt svulstig frukost med amerikanska pannkakor, lönnsirap och blåbärssylt med vit choklad. Så här fungerar det:

1 burk med pannkaksmix
10 dl mjöl
8 tsk bakpulver
4 msk socker
2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker

Rör samman alla ingredienser, och lägg i en fin burk. Sätt fast ett kort där receptet på 10 amerikanska pannkakor finns nedskrivet, så är det bara för burkens mottagare att svänga ihop sig pannkakorna sedan!

3 dl mix ur burken
2 ägg
2,5 dl mjölk

Blåbärssylt med vit choklad, ca 4 lite mindre burkar
500 g frysta blåbär
4,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g vit choklad

Tina blåbären, och låt dem sedan koka upp tillsammans med socker och vaniljsocker i ca 15 min. Ta av kastrullen från värmen och rör ner grovt hackad vit choklad. Rör tills chokladen har smält, och häll upp sylten i väl rengjorda burkar som du ställer i kylen. Superenkelt, och supergott!

Inspirationen kommer från Linnea Seidels fina bok ”Gott att ge bort”. Jag har hållit mig helt och hållet till receptet på pannkaksmixen, men i syltreceptet har jag minskat sockermängden lite, samt lagt till vaniljsockret.

11 maj, 2012

11 kommentarer

 1. Vädligt bra tips! Det hade jag blivit jätteglad för som värdinna:) Och vilken mysig Ölandstur i förra inlägget, jag blir sugen på att åka dit! Speciellt kaféet, det verkar vara precis min stil.
  Ha en fin helg!
  Kram Suz

 2. Underbar gåbort present:-)Dom blev nog väldigt glada.Amerikansk frukost ät inte illa med pankisar och lönnsirap…mums!! Hoppas din fredag var fin! Kramar Lenita

 3. Riktigt kul och bra idé. Detta nappar jag på att ge bort. Jag hade själv gärna fått en sådan här lite överraskningspresent. Vad gäller blåbärssylten så känns det ändå som man lätt borde kunna minska ner socker mängden ännu mer. Vit choklad brukar ju vara så sött i sig att man klarar sig med mycket mindre socker.
  Rolig idé som sagt.
  Trevlig lördag.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration