Andra Frukost Tips

Tips till helgfrukosten

Ja, nu är det ju inte direkt helg längre, det är måndag och regnet piskar mot fönsterrutan, och löven ligger blöta mot marken här utanför. Men om bara några dagar är det ju faktiskt helg igen, och om inte annat kan man ju alltid piffa upp sin frukost en helt vanlig tisdag.

Vi brukar köpa croissanter i vår lokala ICA-butik, jag misstänker att det är någon slags bake-off-historia som butiken kör med. Croissanterna är i alla fall helt klara att äta när man köper dem, så det är bara att stoppa dem i en papperspåse och lägga ner i sin vagn. Men vi brukar alltid frysa dem när vi kommer hem, och sedan plockar vi fram dem på lördagmorgonen. Då får de ligga i rumstemperatur i ca 20 minuter och tina, sedan penslar vi dem med vatten, och stoppar in dem i ugnen på 225C i ca 3 minuter. När vi sedan tar ut dem ur ugnen är de som nya, alldeles frasiga, spröda och varma.

Det var dagens tips det! Om man skulle ta och koka sig lite té nu, kanske, det är i allra högsta grad väder för en stor kopp rykande, varmt té.

21 oktober, 2013

12 kommentarer

  1. Inget dumt tips det där inte. Får nog ta och göra mig en koppa te jag också. Har tyvärr inget Kusmi-te, men väl ett choklad/chili eller Champagne eller Fresh eller Mango eller Rabarber/grädde. Jo, jag har ju te i min alldeles egna butik! 😉

    Kram kram

    1. Hoho, Kusmi ja! 😉 Tror jag ska ta och tjacka mig en burk sånt snart. Det är ju lite långt till din butik! Annars hade jag gärna stått där och hängt och druckit té med dig! 🙂 Kram!

    1. Nej, det har jag inte. Det finns inte en enda matbutik här i trakten som säljer frysta croissanter som man bake-offar själv. Tro mig, jag har gjort razzia. Jag har till och med tjatat på folk.

  2. Vilken toppenide att göra på detta viset 🙂 Testade på att baka dessa för länge sedan och det blev riktigt lyckat…och gott <3 Kram Lenita

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration