Andra, Frukost, Tips

Tips till helgfrukosten

Ja, nu är det ju inte direkt helg längre, det är måndag och regnet piskar mot fönsterrutan, och löven ligger blöta mot marken här utanför. Men om bara några dagar är det ju faktiskt helg igen, och om inte annat kan man ju alltid piffa upp sin frukost en helt vanlig tisdag.

Vi brukar köpa croissanter i vår lokala ICA-butik, jag misstänker att det är någon slags bake-off-historia som butiken kör med. Croissanterna är i alla fall helt klara att äta när man köper dem, så det är bara att stoppa dem i en papperspåse och lägga ner i sin vagn. Men vi brukar alltid frysa dem när vi kommer hem, och sedan plockar vi fram dem på lördagmorgonen. Då får de ligga i rumstemperatur i ca 20 minuter och tina, sedan penslar vi dem med vatten, och stoppar in dem i ugnen på 225C i ca 3 minuter. När vi sedan tar ut dem ur ugnen är de som nya, alldeles frasiga, spröda och varma.

Det var dagens tips det! Om man skulle ta och koka sig lite té nu, kanske, det är i allra högsta grad väder för en stor kopp rykande, varmt té.

12 Kommentar

 1. Matarkivet

  21 oktober, 2013 at 11:23 f m

  Bra tips! Här finns det helt ok bake-off croissanter och pain au chocolat att köpa i de flesta butiker, Farligt!!

  1. Helena

   21 oktober, 2013 at 2:56 e m

   Gud ja, kan tänka mig att utbudet är fantastiskt i London! 🙂

 2. Malin`s Diner

  21 oktober, 2013 at 11:47 f m

  Inget dumt tips det där inte. Får nog ta och göra mig en koppa te jag också. Har tyvärr inget Kusmi-te, men väl ett choklad/chili eller Champagne eller Fresh eller Mango eller Rabarber/grädde. Jo, jag har ju te i min alldeles egna butik! 😉

  Kram kram

  1. Helena

   21 oktober, 2013 at 2:56 e m

   Hoho, Kusmi ja! 😉 Tror jag ska ta och tjacka mig en burk sånt snart. Det är ju lite långt till din butik! Annars hade jag gärna stått där och hängt och druckit té med dig! 🙂 Kram!

 3. Ann-Sofi MATSAFARI

  21 oktober, 2013 at 3:44 e m

  Vilket bra tips! Perfekt om affären råkar ha rea också! Då kan man ju fylla hela frysen 🙂

  1. Helena

   22 oktober, 2013 at 3:03 e m

   Precis! Vi brukar faktiskt köpa allt som finns. Helt seriöst.

 4. Jonas

  21 oktober, 2013 at 7:42 e m

  Mums!
  Jag kan även rekommendera Picards mini-croissanter.
  Har du testat Picard kompis? (fransk övre segment matvarukedja med endast frysta varor)

  http://www.picard.se/10-mini-croissanter.html

  1. Helena

   22 oktober, 2013 at 3:04 e m

   Nej, det har jag inte. Det finns inte en enda matbutik här i trakten som säljer frysta croissanter som man bake-offar själv. Tro mig, jag har gjort razzia. Jag har till och med tjatat på folk.

 5. Mårtenssons kök

  22 oktober, 2013 at 8:05 e m

  Tips noted, och crosiranter ska jag på herr M om att de ju måste ta hem i "hans" ICA-affär. Skandal att de inte har det redan…

  Kramar på er,
  Anki

  1. Helena

   23 oktober, 2013 at 6:25 e m

   Ja, det måste de ju ta hem! Annars får du "rasa"! 😉

 6. Lenita från Bohuslän

  23 oktober, 2013 at 3:40 e m

  Vilken toppenide att göra på detta viset 🙂 Testade på att baka dessa för länge sedan och det blev riktigt lyckat…och gott <3 Kram Lenita

  1. Helena

   23 oktober, 2013 at 6:25 e m

   Jag bakade croissanter för ett par år sedan, och det tog ju flera timmar. Men visst var det gott! 🙂 Men numera fuskar jag istället. Hehe.

Lämna en kommentar