Skriv ut

Tiramisú

tiramisu

4.8 from 8 reviews

Jag ÄLSKAR tiramisú. Den här görs med Baileys, och efter att du provat den här kommer du inte att leta recept på tiramisú fler gånger. Jag lovar. 

Ingredienser

Scale
  • 2,5 dl avsvalnat, färdigbryggt espressokaffe
  • 1,5 dl Baileys
  • 300 g savoiardikex
  • 2 ägg (2 gulor och 1 äggvita)
  • 1 dl socker
  • 1 dl Baileys
  • 2 pkt (á 250 g) mascarpone
  • Ca 1 msk kakao till garnering

Instruktioner

Blanda kaffet med 1,5 dl Baileys i en skål. Doppa hälften av kexen i blandningen (doppa båda sidorna), och lägg dem så att de täcker botten på en form. Separera äggen och behåll en äggvita. Vispa äggulorna pösiga (så gott det går) ihop med sockret, tillsätt 1 dl Baileys och mascarponen och vispa ihop. Vispa äggvitan för sig och rör ner den i mascarponekrämen. Bre hälften av krämen över kexen. Gör sedan ett andra lager genom att doppa resten av kexen, lägg dem överst och bre på det sista av mascarponekrämen. Låt tiramisún stå till sig i kylen i minst 6 timmar eller över en natt. Precis före servering – fyll en tesil med kakaopulver och pudra ut över tiramisún.