Andra, Kokböcker

Tofvehult – drömmen om ett café

Idag har varit en slappardag då jag mest har suttit ute på terrassen och bläddrat i mattidningar och kokböcker. Jag älskar sådana dagar, det är kvalitetstid för mig. Idag har jag bläddrat i vad som får bli månadens kokbok, Tofvehult – drömmen om ett café som är skriven av Lena Göransson som är en före detta internationell fotomodell som i slutet av sin karriär började längta hem till sina rötter, och gjorde verklighet av sin dröm att starta ett café i Tofvehult i närheten av Västervik.

Samma dag som jag läste om boken i vår lokala nyhetstidning hade min rara svärmor införskaffat den till mig. Boken har blivit omskriven eftersom den utnämnts till den bäst designade kokboken i Sverige 2009, och kommit på tredje plats i Gourmand Cookbooks Award. Och visst är boken en fest för ögat. Jag tror det får bli en dagstripp till Västervik och Tofvehult i sommar!

4 Kommentar

 1. Malin

  28 juni, 2010 at 8:09 f m

  Vad härligt med ett eget café… jag skulle gärna ha ett eget bed and breakfast- på öland…
  Kram Malin

 2. Emma

  28 juni, 2010 at 12:30 e m

  Jag ska spana in den här boken. Från modell till eget café, det finns mycket att välja på i livet!

 3. missfranklincooking

  29 juni, 2010 at 3:45 f m

  den boken var verkligen helt underbar! ligger helt klart på min önskelista på AdLibris.

 4. Jenni Kjellsson

  4 juli, 2010 at 6:21 e m

  Var i Tofvehult och firade påsk förra året. Vilket underbart ställe! Lena och hennes man har gjort ett toppenjobb. Boken var inte färdig när vi var där men gjorde en beställning och blev så glad när den damp ner i brevlådan några veckor senare! 🙂

Lämna en kommentar