Andra, Förrätter

Tomater med getost och honungsdressing

Här kommer ett tips på ett gott och enkelt tillbehör att antingen servera till maten istället för vanlig sallad, eller att äta som förrätt ihop med lite brytbröd. Man får ju faktiskt inte roligare än man gör sig. Och dagsfärska baguetter från ett bageri är inte att underskatta. På tallriken samsas följande:

halverade cocktailtomater
flingsalt och nymalen svartpeppar
smulad getost
skivad rödlök

Dressing:
3-4 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 msk vit balsamvinäger

Lägg tomaterna på en tallrik, salta och peppra, och skiva rödlöken och blanda den med tomaterna. Smula över getosten och ringla över dressingen en liten stund innan servering. Garnera gärna med lavendelblommor, eller andra ätliga blommor som är i säsong. Dra några extra varv med pepparkvarnen, och toppa med lite flingsalt.

11 Kommentar

 1. Kryddburken

  11 augusti, 2010 at 7:27 e m

  Så enkelt och gott, men glöm inte en gnutta socker som du strör över tomaterna, det lyfter smaken rejält, speciellt om de får stå framme en liten stund!

 2. MISSFRANKLIN

  11 augusti, 2010 at 7:35 e m

  det enkla är oftast det allra godaste 🙂 låter hur gott som helst!

 3. Håkan och Anki

  11 augusti, 2010 at 7:41 e m

  SV. Kan varmt rekommendera ett besök i T. (fast det säger kanske sig själv…), vi längtar redan tills nästa gång!
  Ja vi såg att Starbucks låg på Kastrup när vi hade landat, fast då hade vi så brått till tåget så vi hann inte, annars hade vi nog tagit "one for the road".
  Denna tomatsalladen låter ju smarrig, honung till tomater passar faktiskt perfekt!

 4. Erika - Bakglädje

  11 augusti, 2010 at 8:00 e m

  Tomat, getost och rödlök är gott tillsammans. Ibland skulle jag nog kunna äta bara det med lite dressing på och hoppa över själva middagen. 🙂

 5. Linda

  11 augusti, 2010 at 8:01 e m

  Mmm vad sugen jag blev på din tomatblandning =) Vad kul att vi ska ses snart, det var ju ett tag sedan nu. Många kramar!

 6. Ias matblogg!

  11 augusti, 2010 at 10:02 e m

  Gott, fräscht och enkelt – helt i mitt tycke!

 7. Sofia Ekholm

  12 augusti, 2010 at 6:07 f m

  Hej!

  Vilken fin och inspirerande blogg! Här kommer jag att titta in ofta!

  Tack för att du läser och kommenterar, har undrat vem Helena S är =)

  Kram

 8. Ulla Krakau

  12 augusti, 2010 at 8:35 f m

  Hej!
  Vilken snygg och innehållsrik blogg du har. Skall prova Ebbas öppna lasagne. Ser jättegod ut.

 9. Marie-Louise

  12 augusti, 2010 at 10:18 f m

  Gott, nyttigt och enkelt, precis som sommarmat ska vara 🙂

 10. Anna

  12 augusti, 2010 at 1:57 e m

  Älskar tomatsallad!!! Fast har liiiite svårt för getost… Nej olidligt varmt var det inte, okej i Venedig blev det olidligt ett tag när vi gick vilse o allt kändes hopplöst.. Å andra sidan hade vi 35 grader den dagen vi gifte oss, så det kändes som en piece of cake… Men det var oerhört varmt där just de dagarna, till o med hotell-personalen flämtade o sa att det brukar vara typ 30 grader på sommaren men inte 35-36 som när vi var där… Men det var det värt, den bästa semestern nånsin tror jag faktiskt jag kan säga! Kram Anna

 11. Pernilla

  12 augusti, 2010 at 2:53 e m

  ååååh, getost. jag dör lite. för jag är så hungrig! idag borde det verkligen vara någon annan som bara ställer fram maten på bordet till mig… och gärna NU!

  men, vad är det för stil att inte ens hjälpa till i dina tappra försök att vinna en KitchenAid? jag menar; den skulle ju vara till glädje för er båda, lite måste han ju ställa upp för laget!

  jag funderar på att lägga broccoli i kakburken här hemma istället. om jimmy går ner i vikt av brownies borde han ju gå upp i vikt av broccoli, det är väl simpel logik?

Lämna en kommentar