Tomatröra med chorizo och ägg
Den här enkla vardagsrätten blev jag inspirerad att göra efter att ha läst ett liknande recept i Allt om Mat. Jag tyckte att det blev lite matigare om man la till chorizo, och det var ett bra drag, för chorizon piffade upp mycket. Det här behövs till 4 portioner:
2 pkt krossade tomater (gärna med någon smaksättning)
4 ägg
1 pkt chorizo
1 lök (röd eller gul)
0,5 dl Heinz chilisås
1 vitlöksklyfta
lite chilipulver
salt&peppar
Hacka löken och fräs den i en stekpanna med höga kanter i lite smör, ihop med den pressade vitlöksklyftan. Skär chorizon i slantar och låt den också fräsa med en stund. Häll i de krossade tomaterna och krydda lite. Knäck försiktigt ner äggen ovanpå tomatröran och låt de ligga där orörda i grytan och bli klara, de tar ca 10-15 minuter, sedan har de stannat och är klara. Jag hade lock på min gryta när jag gjorde det. Som synes gav jag bara mig på att ha i två ägg, de som skulle ätas till lunchlådan nästa dag stekte jag i en stekpanna. Så kan man också göra ifall man inte vill ha äggen direkt i röran, det är lättare. Men jag måste säga att de äggen som fått bli klara i grytan var extra goda!
Amy
14 mars, 2010 at 6:57 e mHmmm…frågan är om jag inte ska testa detta imorgon….har ett paket krossade smaksatta tomater som går ut om några dagar….
Helena Ljunggren
15 mars, 2010 at 6:40 f mNämen, sicken grej. Det verkar skitgott ju!
Hallon & Blåbär
15 mars, 2010 at 6:47 f mLåter som en härligt kryddig tomatröra. Precis i min smak =)
Marija
15 mars, 2010 at 8:57 f mTur att du hade lockat på så att äggen stannade i grytan, fniss!