Andra, Säsong

Tomatskörd!

Efter en hel sommars fjäskande för mina egentligen ganska självmordsbenägna tomatplantor har det nu äntligen blivit dags att skörda! De har torkat ut X antal gånger, varit nära att drunkna i regnet och blåst runt på terrassens hårda stenplattor. Det är helt enkelt ganska motigt att vara tomatplanta hemma hos oss. Men nu stoltserar alla plantor med välhängda, tunga klasar i olika rodnande kulörer som är så söta och goda att jag nästan funderar på om det kanske visst är värt besväret att odla egna. Helgen kommer utan tvekan att inledas med tomatskörd! Hm, jag undrar om det finns något vin som passar extra bra till det…?

6 Kommentar

 1. Sannas Goda

  26 augusti, 2011 at 6:15 e m

  ÅÅ va roligt! Egna tomater smakar alltid bäst! Och jag undrar, finns det något vin som INTE passar till goda tomater? Jag tror inte de =)

 2. Remsan

  26 augusti, 2011 at 7:03 e m

  Mina tomatplantor har vuxit som bara den och är så fina, men det är bara gröna tomater på dem ännu 🙁 De har inte ens blommat färdigt… Kan man skörda tomater till jul tro?

 3. Kim

  27 augusti, 2011 at 12:40 e m

  Jag vet inte om det passar så bra med just tomater, men detta tillfälle kräver ju nästan champagne! Bra jobbat av er och bra kämpat av tomaterna.

  Med tanke på hur goda de ser ut så funderar jag på att odla själv nästa år…

 4. Helena Ljunggren

  28 augusti, 2011 at 8:15 f m

  Dom ser alldeles fantastiskt goda ut. Söta, syrliga, saftiga…åh så gott med hemmatomater!

 5. Charlotte

  28 augusti, 2011 at 10:08 f m

  Vilka härliga tomater! Hemodlat är det bästa, så jag bara måste odla tomater nästa år!

 6. Lenita från Bohuslän

  30 augusti, 2011 at 5:18 e m

  Vilka tavlor dessa tomatfotona! Så vackra färger…och så ser dom så fantastiskt goda ut :-)Är själv förtjust i dom små tomaterna…smakar sött!Visst är det härligt att kunna smita ut och plocka in av egen skörd. Kram!

Lämna en kommentar