Andra Soppa

Tomatsoppa

Så här års är soppa perfekt! Nu när minusgraderna verkar vara här för att stanna ett litet tag får det bli en hel den av den här värmande, mustiga varan. Och så får jag användning för mina ugnsrostade tomater också! Hyvens. Servera gärna soppan med Världens smidigaste fusk-surdegsbröd.

Tomatsoppa, ca 4-5 portioner
1 lök
3 pressade vitlöksklyftor
1 pkt krossade tomater
1 kg cocktailtomater som ugnsrostats
1-2 lagerblad
strimlade blad från en halv basilikaplanta
ett par droppar tabasco
1 msk kycklingfond
salt och peppar
1 dl grädde
ca 1 tsk socker

Hacka löken, pressa vitlöksklyftorna och fräs i olja i en kastrull. Tillsätt de krossade tomaterna, de ugnsrostade cocktailtomaterna och allt annat på listan utom socker och grädde. Låt småputtra så länge som du orkar vänta, men minst 40 min. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Smaka sedan av med sockret, och rör ner grädden.

7 februari, 2012

13 kommentarer

  1. Ser fantastisk god ut!! själv gjorde jag en thaisoppa i går av ….hihi köpte ett tetrapak med Keldas thaisoppa hihi Lite wild and crazy var jag som vanligtvis gör soppan från grunden hihi!
    Kram

  2. Otroligt gott men inte blev det några 4-5 portioner, snarare 2. Ska soppan kanske spädas också? Den blev väldigt tjock… men god.

  3. Anonym – mina 4-5 portioner är vid närmare eftertanke beräknade efter att man även äter bröd till soppan, och då kanske tar lite mindre portioner. Jag tycker om när den är tjock, men självklart kan man späda den om man föredrar den lite tunnare.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration