Andra Pasta Vardag Vegetariskt

Tortellini med salvia och vanilj

Den här snabba och tacksamma vardagsrätten är hämtad ur Leilas första kokbok, men jag tror att hon använder ravioli istället för tortellini. Vilket kvittar, för båda funkar precis lika bra. När jag handlade på ICA hade de färsk tortellini med spenat- och ricottafyllning, så det fick det bli den här gången. Man tager vad affären haver. Detta räcker till två hungriga, måndagströtta personer en vanlig vardagskväll i december:

1 pkt färsk ravioli/tortellini med valfri fyllning
2,5-3 dl matlagningsgrädde
en halv kruka färsk salvia
1 vaniljstång
grovmalen svartpeppar
flingsalt
riven parmesanost

Koka raviolin/tortellinin, häll av vattnet och ställ åt sidan. Värm upp matlagningsgrädde och häll i fröna från den urskrapade vaniljstången och salviabladen. Rör ner pastan, och krydda med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar och garnera varje portion med riven parmesanost, svartpeppar och flingsalt. Den här maträtten är väldigt enkel, men otroligt god! Kombinationen av salvia, vanilj och flingsalt är riktigt bra! Den som gör dubbelt recept får lunchlådor som piggar upp tisdagen! 🙂
14 december, 2009

3 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration