Tysk pasta
Egentligen är det väl inget direkt tyskt med den här pastan, men jag hittade receptet i den tyska mattidningen ”Einfach gut kochen” när jag var utbytesstudent och bodde i Bremen för fem år sedan. Jag har lagat den många gånger sedan dess, och namnet har hängt i. Det här behövs för 4-5 portioner:
spaghetti för 4 personer
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 zucchini
1 röd paprika
3 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning upplöst i 1 dl vatten
svartpeppar och flingsalt
parmesanost
Koka spaghettin och låt vattnet rinna av. Hacka löken, pressa vitlöksklyftorna, skär zucchinin i halvmånar och tärna paprikan. Låt allting fräsa sig mjukt i lite smör i en kastrull eller en stekpanna med extra höga kanter. Salta och peppra. Häll i matlagningsgrädden och låt det koka upp. Rör sedan ner spaghettin och blanda väl. Garnera varje portion med riven parmesanost och extra salt och peppar. Snåla inte på svartpepparn! 🙂
15 oktober, 2009