Andra Vardag

Ugnspannkaka med potatis – prima vardagsmat!

Kalla det raggmunk i ugn eller ugnspannkaka med potatis – oavsett namn är det här en otroligt tacksam vardagsrätt en glåmig tisdag när man inte har så mycket hemma eller orkar göra en större insats vid spisen. Medan du väntar på att maten ska bli klar kan du med gott samvete slöa i soffan. (Och sedan gå tillbaka dit för lite kvalitativt soffhäng när du ätit klart.) Det här behövs till 4 stora portioner:
ca 6 normalstora potatisar
6 dl mjölk
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
salt
grovmalen svartpeppar
3 tomater
1 knippe salvia
1 pkt bacon
Skala och riv potatisen, och skölj sedan av den i ett durkslag för att få bort lite av all den där vita stärkelsen, och krama sedan ur överflödigt vatten. Vispa ihop äggen med mjölken och sedan även med mjölet. Rör ner potatis, salt och peppar, och häll sedan över allt i en smord, ugnsfast form. Gratinera i mitten av ugnen på 250C i ca 10 min så att den hinner få lite fasthet. Skiva under tiden tomaterna, hacka salvian och lägg sedan detta ovanpå ugnspannkakan. Tillaga i 10 min till. Under tiden – skär bacon i skivor och stek dem, och låt dem sedan rinna av på hushållspapper. Lägg överst på ugnspannkakan vid servering. På bilden testade vi att lägga råa baconskivor överst de sista 10 minuterna. Det var inget att rekommendera, som synes ser de ganska fesiga och bleka ut. (Ungefär som mina armar.) När vi lagade detta igår stekte vi baconen för sig, och det blev mycket bättre! Receptinspirationen kommer från Allt om mat.
25 augusti, 2011

10 kommentarer

  1. Men….VARFÖR har jag inte kommit på DET?? Så smart! Med två av tre barn som ALLTID önskar pannkaka är det en bra variation. Potatisbullar gillas ju av alla! *s* Tack för tipset!
    Vad vore vi utan din blogg?? Vågar inte ens tänka tanken. *s*

    Ha en skön helg!!

  2. Thanks For Sharing this amazing recipe. My family loved it. I will be sharing this recipe with my friends. Hope the will like it.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration