Andra Mat på resor

Ur resebildsarkivet: New York

Häromdagen gick jag igenom bilderna från när Olof och jag var i New York för ett tag sedan, och som vanligt när vi åker någonstans blir det en hel del matrelaterade bilder…Det är stora portioner som gäller i New York! Jag beställde en sallad för ovanlighetens skull på ett av haken vi var på, för att det utlovades bacon. Och här kan vi snacka bacon! Och dressing! Sallad när den är som bäst.

På modebloggarnas favoritrestaurang Pastis i Meatpacking district såg vi inte en enda kändis. Men bordet som man skymtar till höger i hörnan är det som Carrie och hennes ryske pojkvän sitter vid i sista säsongen av Sex and the City. Synd att de inte satt där när vi var där.

På bion har de en maskin där man kan trycka på en knapp, så strilar det ut smält smör i en stråle som man kan toppa sina popcorn med. Ifall det nu verkligen är riktigt smält smör är dock ytterst tveksamt. Gott var det i alla fall!

På Tiffanys på Wall Street stod det servitörer vid ingången och bjöd på champagne och de här underbara små kakorna dekorerade som Tiffanys små presentaskar. Olof lät sig väl smaka och tyckte att det var den bästa affären av alla. På Victoria’s Secret fick man inget tilltugg.

Frukosten intogs de flesta morgnar på ett trevligt fik runt hörnet på hotellet, och den ena morgonen avlöste den andra i orgier av våfflor, french toast och karamelliserade brunchrätter som måste ätas med bestick. Det går ändå inte att hitta nyttig frukost i New York.
26 februari, 2010

2 kommentarer

  1. Jag saknar smöret till popcornen, jag stod en stund vid den varje gång. ;0). Håller med att de var svårt att hitta "normal" frukost i NY. Jag levde på bagels och Chailatte.
    Ha en skön kväll !!

  2. Roligt reportage att läsa från er resa. Själv har jag inte varit där… men skulle gärna vilja. Barnens farfar är amerikan och min man har stor del av släkten där… så nån gång måste vi åka dit 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration