Andra Kokböcker

Vackert och glutenfritt

När jag började blogga för över tre år sedan hittade jag snabbt en favorit bland de internationella matbloggarna, en favorit som jag inte var ensam om att hitta, eftersom hon har vunnit flertalet priser för sitt vackra matfoto.

Aran Goyagas blogg Canelle et Vanille är en riktig fest för ögat. Jag ska väl knappast påstå att jag har lagat något från bloggen, jag tittar in mest för att bli inspirerad och för att bilderna är så vackra. Hon bor och bloggar i Florida, men kommer från spanska Baskien.

Om man ska försöka sätta fingret på vad som är så fint med bildera på hennes blogg är det nog de vackra färgerna på mat och grönsaker, matstylingen och alla bilder från landsbygden. Få människor kan få något så alldagligt som ägg att se så trevligt ut som hon kan. Jag beställde hennes bok Small Plates and Sweet Treats på amerikanska Amazon, men efter en snabb koll på nätet finns den även på Adlibris. Nämnvärt är även att alla recept är glutenfria.

Det var dagens bokrecension, det! Kommer ni ihåg när man skrev bokrecensioner i skolan? Jag försökte smita undan och hyrde filmen Utvandrarna när den skulle avhandlas, men fick med svansen mellan benen snällt ta och läsa den när det uppdagades att i stort sett hela klassen hade gjort likadant. Jag tror att vi fick två dagar på oss, sedan skulle den vara läst. Och den var ju bra, så klart, så det var inga bortkastade timmar. Numera läser jag mest kokböcker, som synes. Kanske att man skulle ta och variera sig lite? Låt oss lämna det lite…. öppet. 

5 januari, 2013

5 kommentarer

  1. Gjorde din lyxlasange igår och den blev sååå god! Födelsedagsbarnet blev överlycklig över att få denna till middag. Så stor skillnad på att rostad körbärstomaterna själv i ugn. Jättestor skillnad på dessa och vanliga burktomater. Köttfärsen blev helt otroligt mycket godare.
    Ha en skön söndag.

  2. Jag är också alldeles galen i att läsa kokböcker (fast jag läser annat också=)) och så klart även i att köpa dem. Nu är hela bokhyllan full så jag måste börja rensa ut några för att få plats med nya. Men det är motigt alltså. I stort sett omöjligt skulle jag vilja påstå…

  3. Haha, dom flesta av mina kokböcker är också glutenfria. Kalorifria också, faktiskt! Och tur är väl det, för Jan Hedhs dessert- och chokladböcker skulle man bli ganska fet av annars. 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration