Andra Säsong Vegetariskt

Våfflor!

På fredag är det våffeldagen! Om jag har fuskat och tjuvstartat? Självklart. Så här såg min frukost ut i lördags, och det absolut bästa receptet på våfflor hittar ni här. Imorgon ska vi låtsas att det är våffeldagen på jobbet, bara för att vi brukar äta lunch ute på stan på fredagar och kommer att befinna oss i en för stor lunchkoma för att verkligen kunna ge oss hän i en hämningslös våffelfrossa just då. Därav morgondagens inplanerade våffelfest. Det behöver ju inte alls vara våffeldagen i almanackan för att man ska äta våfflor, men jag har en tendens att glömma bort våfflor under resten av året. Det finns inga ursäkter för det. Att jag däremot också glömmer bort att äta fisk, sallad och grönsaker är en helt annan sak.

23 mars, 2011

21 kommentarer

 1. Oj, är det på fredag?! Och jag som har fredagsfika på jobbet på fredag. Men orkar nog inte ta med mig våffeljärn o hela kittet. Nä, vi får nog äta det i helgen. Glass, grädde och sylt!!

 2. Åhh, jag tänkte också ta våffeldag imorgon med barnen. Men tyvärr inte för att ha en underbar luch på stan på fredag (vilket låter lovely!) utan för att den dagen går bort hos och med eftervärkningar av tandläkaren 🙁

 3. Våfflor är verkligen himla gott, men håller med, de glöms lätt bort. Jag har inte ens ett våffeljärn, men får ta igen våffeldagen nästa gång jag kommer hem till Sverige.

 4. Jag tjuvstartade också med våfflor hemma i Sverige. Här saknas våffeljärn så det får bli färdiga småvåfflor i brödrosten men det är faktiskt inte så dumt det heller.
  Mycket gott du har lockat med det sista (som vanligt) och som vanligt bjuder du på massa inspiration och goda skratt.

 5. Om du äter några på fredag också så gör det inget att du tjuvstartade lite 😉 Dina ser så goda ut, så jag är säker på att det inte blir något problem alls! Det var länge sedan jag åt några, men det får kanske bli på våffeldagen… Vore inte helt fel =D

 6. Vi har också tjuvstartat med våfflor (det är ju så gott), får se om det blir våfflor imorgon på våffeldagen?
  Det känns inte som en fredagsmiddag, jag grillar hellre något gott då istället ;P

  Vad trevligt så du ska stå brud i sommar 😀
  Grattis!!!!

 7. Våfflor är alltid gott! Ta gärna lite vaniljsocker i smeten! *mums*
  O så kommer ju tranan och hälsar på samma dag också! Inte att förglömma!

 8. Jag har också tjuvstartat, våfflor är för gott för att bara äta en gång om året, samma sak med semlor 😉

  Du har så rätt, en perfekt anledning att shoppa, perfekt nu när det snart är löning 🙂

 9. åh, vad gott! dock blir det följade scenario varje gång jag äter våfflor:
  jag äter en med grädde, glass och sylt. tänker "jag orkar nog en till". äter en till och blir äckelmätt. VARJE gång!
  men vad tusan, det blir nog våfflor imorgon. högst en och en halv. hrm…

 10. Våfflor ja! Får nog ta och krama karl lite extra så han tar med sig ett hem från jobbet, fast en pizzasten står redan på tur. 🙂 Lime med plättar är otroligt smaskigt så det tycker jag helt klart du ska äta i helgen! Ha det!

 11. Jag bjöd Mattias o svärfar på våfflor till lunch! Till efterrätt åt vi kladdkakemuffins, inte illa va? Trevlig helg! KRAM Anna

 12. Mums! Jag åt en matig variant igår med gräddfil, rödlök, tångkaviar, kräftstjärtar och lite sådant. Det var inte dumt det heller.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration