Andra, Efterrätter, Glass

Vaniljglass med hemlagad karamellsås

Tack för alla fina kommentarer på blodpuddingsinlägget! Jag kan ju faktiskt inte ta åt mig någon ära alls för det, jag var ju inte ens hemma… Olof fotade sig och Bally med självutlösaren på kameran. Himla tur att jag har en så kreativ man därhemma! Det här är i alla fall vad vi åt till efterrätt när jag kom hem från min Stockholmstur, vaniljglass med nykokt karamellsås. (Man får ju fjäska lite när man har varit borta så länge.) Det ska erkännas att jag inte har gjort glassen själv, men jag rekommenderar varmt Häagen Dazs vaniljglass, den är i en helt egen klass. Fast smaken Gammaldags Vanilj från GB i de där små rektangulära förpackningarna går inte av för hackor den heller. Här kommer receptet på kolasåsen, som räcker till fyra artiga middagsgäster eller två hemmasvullare utan hämningar:

1 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
0,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap

Blanda alla ingredienserna och koka tills du är nöjd med konsistensen. Efter ca 15 min tycker jag att kolasåsen brukar vara lagom. Efter att man tagit den av värmen kommer den att fortsätta tjockna, så det gör inget om den är lite rinnig i början. Garnera gärna med ätbara blommor som penséer.

5 Kommentar

 1. Emma

  24 maj, 2011 at 8:59 f m

  Har häagen dazs vaniljglass här hemma. Och visst är den god! 🙂 Jag brukar passa på när det är "köp två för 70 kr".

 2. Kalle

  24 maj, 2011 at 1:58 e m

  hej fin blogg du har, verkligen duktig, hittade mycket i min smak…får jag låna en bild från din sida o länka hit? är på malins vilt o delikatesser på esplanaden. andra bilden i detta inlägget
  http://baraenkakatill.blogspot.com/2011/02/malins-delikatesser-och-vilt-i-kalmar.html

  /kalle
  sevve@hotmail.com

 3. Sannas Goda

  24 maj, 2011 at 2:31 e m

  Visst är den glassen god! Ock med lite hemmagjord kolasås måste de varit toppen 🙂

 4. Lenita från Bohuslän

  24 maj, 2011 at 4:14 e m

  Mums med glass!! Skall testa på din goda kolasås,vattnades i munnen på mig!! 🙂

Lämna en kommentar