Andra Fläskkött Vardag

Vardag – i alla fall en vecka till

Förra veckan kunde jag räkna mig till de glada semesterfirarna – den här veckan är jag återigen en kontorsråtta som häckar vid kaffemaskinen. Men bara veckan ut, för sedan väntar ytterligare tre veckors semester. Härligt! Därför känns inte den här mellanveckan som en vanlig vardagsvecka, kvällarna känns längre och man passar verkligen på att ta tillvara på dem. Den här veckan har vi varit duktiga och veckohandlat för första gången på länge, så nu vet jag vad vi ska äta varje dag när jag kommer hem. Jag har, precis som det står i min lilla presentation uppe till höger, alltid gillat att veta vad jag ska äta ikväll, imorgon, och flera andra dagar i veckan. För mig har dagarna alltid kretsat kring måltiderna. Eftersom man behöver lunchlåda den här veckan så blir det lite mindre grillning och mer vardagsmat. Ikväll blir det en superenkel favorit – gratäng på frukostkorv med senap, ketchup, schalottenlök och inlagd saltgurka. Vi lärde Olofs lillebror som går i högstadiet att göra den här maträtten när han var här på prao, och sedan dess lagar han den ofta hemma. En maträtt som går att delegera till yngre familjemedlemmar, helt klart!

2 juli, 2012

5 kommentarer

  1. Vi har mååånga gånger pratat om att veckohandla och veckoplanera maten, men det blir liksom inte av. Ser alla fördelar med det, så varför är det så svårt.

    Kram Malin

  2. Skön inställning du har på din arbetsvecka! Själv har ju anslutit mig till de lyckligas skara som numera kan titulera sig "semesterfirare". Men jag lever mer upp till titeln "semesterlunkare" 😀

  3. Jag har ju sommarlov här nu men mannen jobbar två veckor till. sedan bär det äntligen av till Öland. som jag längtar… Blev ingen resa dit under våren/försommaren av olika anledningar så nu räknar jag ner. Ska besöka flera platser du tipsar om när jag kommer ner bl a Gårdsby lanthandel som verkar vara en butik helt i min smak.

    Ha det gott!

  4. Klart man vill veta vad man ska äta, när ja var liten skrev jag veckomatsedlar just så att vi visste och så att mamma inte hittade på någonting jag inte tyckte om som t ex stekt fläsk med löksås. Huga. Nu skulle jag nog tycka det var hur gott som helst dock.

    Korvgratängen ska jag lägga på minnet!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration