Andra, Vardag

Vardagsfavoriter

Hur ofta står man inte i affären och tänker ”vad ska jag äta idag?”, våndas över sin brist på inspiration, för att efter en stunds överläggning med sig själv vända på klacken och gå bort till chipsavdelningen för att plocka ihop sig sin middag. En gång när jag var hemma hos en kompis hade hon gjort något riktigt smart – hon hade skrivit ner alla maträtter hon tyckte om att laga på en lista som hon satt upp på kylskåpet, så när det var dags att planera veckans mat räckte det med att titta på den istället för att gå igenom 10 olika kokböcker, receptsajter och lösa, utklippta recept. Sådant kan man göra när man har tid för att utöka sin lista, så klart, men ibland vill man bara att det ska gå fort.
Inspirerad av min kompis kylskåpslista har jag nu gått igenom alla recepten här på bloggen och valt ut mina vardagsfavoriter, och ni hittar dem under kategorin Vardag. Här göre sig inga avancerade anrättningar besvär med sin närvaro, utan de recept som kvalat in här är de som är enkla, går fort att laga och innehåller vettiga ingredienser som är lätta att hitta i affären. Så slipper ni leta recept under kyckling, pasta eller nötkött för att få fram ett bra vardagsalternativ.

10 Kommentar

 1. Helena mitt i smeten

  21 mars, 2011 at 6:15 e m

  Grymt bra! Jag har faktiskt varit inne på att göra en liknande lista på blogg, men inte blivit klar än.

 2. Gourmetmorsan Madeléne

  21 mars, 2011 at 6:51 e m

  Smart! För det är som du säger: När man ska äta måste det gå relativt fort, för man är ju oftast sååååå hungrig! Planerar man lite bara, så flyter vardagen på ganska bra!

 3. Mårtenssons kök

  21 mars, 2011 at 7:36 e m

  Mycket smart kanske något att ta efter för det är ju inte riktigt samma mat som kockas mitt i veckan som på helgen.

 4. Sofie

  21 mars, 2011 at 7:51 e m

  Smart! Vet inte hur många recept jag läser om dagen men ändå vet jag aldrig vad jag ska laga. Suck!!! Idag blev det korv och pasta. Synd och skam när man vill och kan så mycket!!! Grr….

 5. Caroline Dourén

  21 mars, 2011 at 8:55 e m

  Hallo!! Vad kul att du hittade min blogg :). Ville ju spana in din och upptäckte att denna känner jag ju igen!!! Vad roligt att det är du som har den!!! Klart jag ska hålla koll på den och se massa härlig mat :). Stor kram till dig och hälsa Olof så gott (och Bally så klart!)

 6. charlotta

  22 mars, 2011 at 7:23 f m

  när jag och calle ska försöka bestämma vad vi ska äta sådär på väg hem från jobbet går det alltid åt helskotta. "nää, jag är inte sugen på det" "näää det tar för lång tid", osv osv. mycket bra lista, med andra ord. tack!

 7. Helene

  22 mars, 2011 at 7:52 f m

  Så bra, kjempetips det der med liste på kjøleskapet;-)

 8. Att vara någons fru

  22 mars, 2011 at 1:07 e m

  Smart! Vi har typ fem rätter vi alternerar mellan *host* Dags att fylla ut det lite, kanske.

 9. Anna

  22 mars, 2011 at 3:29 e m

  Min syster har en sån blackboard i köket där hon skrivit upp favvorätter, som hon väljer och vrakar mellan när inspirationen är noll. Lite samma idé 🙂 Älskar bilderna på Bally. Han är för söt! Larsson har skadat tassen, antingen har ngn skadat honom eller så har han rivit sig i nån buske, stackarn. Men han är för dumsnäll för att förstå det så han kämpar på 😉 kram kram Anna

 10. Emma

  1 april, 2011 at 11:52 f m

  Vilken bra idé! 🙂

Lämna en kommentar