Andra Sallad Säsong

Vårfräsch sallad med sparris och mynta

Då var man hemma igen efter att ha tillbringat några härliga dagar i Stockholm! För det har ju varit bloggevent, och några av mina absoluta favoritbloggare har föreläst. Jag camperade hemma hos Mary och åt henne ur huset. Hon hade haft den goda smaken att göra macarons, och jag åt så många att det var inte klokt. Helgen har bjudit på nya bekantskaper och inspirerande, härliga kvinnor som man tidigare bara känt från sin dator här hemma när man suttit och läst deras bloggar.

Mer om helgen och bilder kommer i dagarna, var så säkra, men än så länge ligger de fortfarande i kameran och trycker, och ikväll måste jag jobba lite, så ni får istället spana in den här krispiga och vårtrevliga salladen. Passar hyvens till lamm och grillat, myntan fräschar upp och sätter piff på salladen. Måttangivelserna är egentligen inte alls särskilt noga, anpassa gärna efter smak, tycke och antal portioner.

Vårfräsch sallad med sparris och mynta, ca 4-6 portioner
1 näve rostade pinjenötter (kan uteslutas)
ca 150 g färska spenatblad (motsvarar ca två små påsar)
10-15 myntablad
100 g sockerärter
5 sparrisar

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, ställ åt sidan. Skölj och slunga spenaten (om du inte fått tag på färdigsköljd) och häll upp i en stor skål. Blanda ner myntablad, sköljda sockerärter (bryt av dem på mitten ifall de känns för stora) och sköljd sparris som du hyvlat på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Toppa salladen med rostade pinjenötter.

6 maj, 2013

3 kommentarer

  1. Tack vare Bloggeventet i lördags har jag nu äntligen hittat din blogg! Men herregud, den var ju rentav livsfarlig för jag sitter här och dreglar ner både mig själv och mattan… Vilka urfina bilde du tar och så duktig du är på att laga mat! Mat-Tina släng dig i väggen!
    KRAM, hoppas vi ses snart igen!
    Judita

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration