Andra, Tårtor

Världens snabbaste tårta

Har ni en härlig lördag, kära vänner? Här på Öland har flera vägar varit avstängda idag på grund av den internationella tävlingen Ironman. Sällan har jag skådat så många vältränade män i trikåer på ett och samma ställe. Själv tar jag det lugnt och bakar chokladkaka med glasyr som ska serveras tillsammans med lavendelglass ikväll när vi fortsätter firandet av mamma som fyllde 65 häromdagen. Syrran är här, så ikväll blir det familjemiddag med grillat. Den här tårtan svängde jag ihop i torsdags kväll när det var själva bemärkelsedagen, och det tog inte ens tio minuter. Så behöver ni trolla fram en tårta ur skjortärmen på nolltid – gör den här! För att snabba upp processen är inte allt hemgjort, men det behöver det ju faktiskt inte alls vara.

Marängtårta med lemoncurdgrädde, hallon och blåbär, ca 6 portioner
1 pkt marängtårtbottnar (innehåller 2 bottnar)
ca 0,5 burk lemon curd (jag använde en burk som var på totalt 320 g)
4 dl vispgrädde
ca 1,5 dl hallon
ca 1,5 dl blåbär

Vispa upp all grädde, och dela sedan upp den i två olika skålar/bunkar. Vispa ner en halv burk lemon curd i den ena bunken, och bred det som fyllning på den första tårtbottnen. Strö över ca 0,75 dl blåbär och 0,75 dl hallon. (Hela det här receptet är ganska mycket på en höft, ta så mycket som du själv vill ha av alla ingredienserna.) Lägg på tårtbotten nummer två, och bred vispad grädde från den andra bunken över hela tårtan. Strö över resterande hallon och blåbär, och servera tårtan direkt.

6 Kommentar

 1. Sofie Johansson

  18 augusti, 2012 at 7:13 e m

  Helt klart min typ av tårta!

 2. Malin`s Diner

  18 augusti, 2012 at 10:35 e m

  Haha, Sofie skriver att det är hennes typ av tårta. Jag håller med, men tycker också att den typen av tävlingar är min smak. Det vill säga vältränade män i trikåer… ;o)

  Kram Malin

 3. kiwiberries

  19 augusti, 2012 at 5:42 f m

  det där är ju perfekt, enkelt och gott!

 4. Victoria

  19 augusti, 2012 at 6:23 f m

  Smaskens jag gillar enkla, snabba och goda recept:)
  Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

 5. Tant Gul

  20 augusti, 2012 at 5:14 e m

  Har en god vän (tjej) som var med i tävlingen. Otroligt duktigt. Och den där tårtan gör jag också ibland. Visst är den god och så enkel att göra. 🙂

Lämna en kommentar