Guldkorn ur arkivet

Varm äppelmust med rom

Varm äppelmust med rom höstJust nu är det precis lika novemberruskigt ute som på bilden. Trädgården är täckt av blöta höstlöv, och vi eldar i öppna spisen och tänder långa stearinljus varje kväll och morgon. Häromdagen när jag kom in från en regnig kvällsrunda med Bally blev jag så sugen på varm äppelmust med rom i, att jag grävde fram det här receptet och bestämde mig för att återuppliva det här på bloggen igen. För ibland vill man ha något lite festligare än té när man vill värma upp sig en kulen höstkväll. Här hittar ni recept på varm äppelmust med rom.

Och annars då? Jag var i Stockholm i fredags och gick på den stora matmässan Stockholm Food&Wine. Jag var där över dagen, och passade på att luncha med Sandra Callermo som driver bloggen med samma namn. I lördags hade vi finbesök av vår vän Birgitta och bjöd på ingefärsdrink, plankstek och tiramisú. I söndags firade vi att Evelyn fyllt två år med tårta och presenter. Sen fick jag ögoninflammation, så nu sitter jag här och ser ut som om jag var på fotbollsmatchen mellan Kalmar FF och AIK i stan i söndags. Det var jag alltså inte. Jag har så dålig koll på fotboll att taxichauffören som körde mig från Stockholmsmässan till Bromma flygplats gav mig en genomgång i exakt varför matchen i söndags var så avgörande för fotbollsallsvenskan. För att komma från Kalmartrakten och heta Elm i efternamn lever jag helt klart inte upp till namnet.

4 Kommentar

 1. Lotta

  13 november, 2018 at 5:23 e m

  Låter gott, men jag kan inte dricka äpplejuice. Eller äppledricka öht. Har du något förslag på vad man kan använda istället?

  1. Helena

   13 november, 2018 at 7:03 e m

   Hmm… kan du dricka päronmust? Det har ju också börjat säljas mer och mer nu, eftersom många musterier även tar emot päron från trädgårdar till mustning, och det tror jag skulle passa till kryddorna lika bra som äpplen. Annars skulle jag nog testa att gå helt utanför boxen och prova med tranbärsjuice istället!

 2. Marija

  19 november, 2018 at 8:56 e m

  Ser smarrigt ut😋

  1. Helena

   21 november, 2018 at 8:23 f m

   Tack Marija! Idag ser det ut att vara väder för det, tycker jag. 😉

Lämna en kommentar