Andra, Vintips

Veckans vintips

Jag har börjat intressera mig för vin. Det här intresset uppkom ungefär samtidigt som husköp, antirynkkräm och fågelmatning. Eventuellt kan det vara så att jag har blivit vuxen. Fram tills för inte alls så länge sedan ansåg jag att det bara fanns två sorters vin; vitt och rött, och att vinet från ett tetrapak från tyska Aldi smakade likadant som innehållet ur en mörktonad glasflaska med förtroendeingivande etiketter och ett lovande ursprungsland. Jag glömmer aldrig hur svårt jag hade att hålla mig för skratt när min kompis Lena och jag åt fin middag på Undici i Stockholm och servitrisen berättade om hur det fina vinet hade lagrats på oljad ek. Helt hysteriskt kul hade jag. Jag är fortfarande ganska lättroad, men nu har jag lärt mig hur olika vinerna faktiskt smakar, och hur de kan lyfta en maträtt. Därav veckans vintips – rödvinet Cline Zinfandel som jag fått i present av jobbet, som smakar riktigt hyvens. Jag ska inte ge mig på liknelser i form av lagring och bouqet, för sådant reder jag ändå inte ut. Vinet är riktigt gott, i alla fall, och passar bra till kött. 89 riksdaler på Systembolaget, nr 22283.

10 Kommentar

 1. Emma

  27 december, 2010 at 7:58 e m

  Jag har inte köpt hus, antirynkkräm eller fågelmat men har börjat intressera mig för vin. Speciellt röda viner, vilket jag verkligen inte trodde, då jag inte klarade av att dricka det innan. Nu har jag och sambon ett dokument där vi skriver upp vad vi tycker om de olika vinerna. Köpte senast idag två nya, ska bli kul att prova 🙂 Får smaka det du tipsar om här också 🙂

 2. Erika - Bakglädje

  27 december, 2010 at 9:17 e m

  God fortsättning!
  Härligt julkort på er.

 3. Sofie

  27 december, 2010 at 10:00 e m

  Underbart intresse trots att man bor i en hyresetta utan balkong!!

 4. charlotta

  28 december, 2010 at 8:45 f m

  cline zinfandel är ett av mina favoritviner! de flesta zinfandelvinerna är riktigt, riktigt goda (tycker jag i alla fall). en annan favorit är fetzer zinfandel, prova den!

 5. foodelicious.se

  28 december, 2010 at 1:15 e m

  Tack för tipset! Rött vin är favoriten så den får man testa! Ja, vinets värld är enorm men vem har tid att lära sig om vin när man lagar mat hela tiden :-). God fortsättning!

 6. Mårtenssons kök

  28 december, 2010 at 2:56 e m

  Vi gillar verkligen vintips (även om vi bor i lägenhet och aldrig matar några fåglar, dock använder en av oss krämer…), detta har vi inte provat innan, tack!

 7. Sofia

  28 december, 2010 at 9:16 e m

  Tack för tipset! kram från Sofia i Hjo

 8. Mamma Mimmi

  29 december, 2010 at 1:44 e m

  Cline Zinfandel planerar vi att bjuda till oxfileén på nyårsafton. Tyvärr klirrade maken en när han snubblade i tappan på stationen igår, men jag är mest glad att "gubben" är oskadd!

  Bra tips!

 9. Anonym

  29 december, 2010 at 2:50 e m

  Hahaha! Vilket roligt inlägg. 😀

 10. Att vara någons fru

  30 december, 2010 at 10:13 f m

  Å Cline är det absolut bästa vinet som finns. Zinfandel över lag är oslagbart. Prova 7 Sins – det är fantastiskt.

Lämna en kommentar