Andra, Vintips

Veckans vintips – Brolio

Tisdagar är ju som bekant en typisk dag för veckans vintips här på bloggen. Jag vet inte riktigt varför det har blivit så, det är ju inte så att jag brukar dricka vin på tisdagar. Bortsett från ikväll, faktiskt, då jag har haft rosépremiär på en tapasrestaurang tillsammans med en kompis. Rosé är alltid trevligt, men ett riktigt gott rödvin är ännu trevligare. Det här italienska vinet Brolio är inget vin man behöver bli besviken på. Dessutom finns det i småflaska, vilket kan vara ganska praktiskt ibland. Det är ett bra sätt att prova olika viner på, men man glömmer lätt bort det. En stor flaska kostar 115 kr och en liten 69. Den sedvanliga systemetpoesin åberopar toner av mörka körsbär, plommon, kaffe, tobak och mynta. Det är finfint till lammkött (som vi drack det till) och nötkött och vilt.

6 Kommentar

 1. Sofie Johansson

  9 april, 2013 at 8:10 e m

  Väldigt gott! Det hade min sambo dessutom köpt och bjöd mig på på våran första hemmamiddagdejt. Några år sedan och var en hit redan då!:)

 2. Jessica

  9 april, 2013 at 8:11 e m

  Låter som ett vin som skulle passa oss rödvinsfantaster här hemma, så vi tackar så hjärtligt för tipset! 🙂

 3. Mårtenssons kök

  9 april, 2013 at 8:39 e m

  Hear, hear!
  Rosépremiär på tapasrestaurang låter inte dumt alls, inte ett endaste dugg. Kan ju hoppas vädret håller sej tills i morgon, vi är ju lediga så då kanske det skulle passa fint med lite rosépremiär här också. Fast tapasen får vi väl fixa till själva, den restaurangen har inte öppnat än i stan…

  Kramar till er

 4. Stugbygge och familjeliv

  9 april, 2013 at 8:43 e m

  MMmmmmmmm den är mums 😉
  Ser fram emot en rose säsong nu 😉
  Kram

 5. Anonym

  18 april, 2013 at 4:56 e m

  Du missade Freecone day på B&J, Varje år 9:e April 🙂

  1. Helena

   18 april, 2013 at 6:46 e m

   Det har du rätt i! Fasen vad orutinerat!

Lämna en kommentar