Veckans vintips – Campolieti ripasso
Det här ripassovinet från Valpolicella är riktigt gott. Jag har köpt det några gånger nu, och smaken är mjuk och rund och passar bra till fläskkött och lamm. Säger Systembolaget, själv är jag som vanligt positivt inställd och tycker att det är jättegott även till nötkött, som är vad jag har kombinerat det med. Ripassoviner sägs påminna lite om amaroneviner, och det tycker man ju om. Det här vinet kostar 95 kr på Systembolaget, och ni kan läsa mer om det här.
Mårtenssons kök
2 april, 2011 at 3:54 e mBra smak du har, fast det har vi ju iofs förstått redan innan…
Ha en skön lördagskväll!
Mamma Mimmi
2 april, 2011 at 8:24 e mStor favorit här hemma med! Gick en trevlig Amaronekurs på Systembolaget för ett par år sedan där vi jämförde amaronen med ripasson (som ju är andra omgången vin på druvorna först använts till amarone)och jag måste säga att ripasson häll väldigt hög klass i förhållande till sitt mer blygsamma pris. Mums!
Mrsmermaid
2 april, 2011 at 8:50 e mVi har samma vinsmak märker jag 🙂 Trevlig helg!
charlotta
3 april, 2011 at 4:15 e mha! du har bra smak – det här vinet är ett av våra favvoviner! :=)
Emma
12 april, 2011 at 9:49 f mGillar dina vintips! 🙂 Vi har ju lite samma smak.