Andra Vintips

Veckans vintips – Campolieti ripasso

Det här ripassovinet från Valpolicella är riktigt gott. Jag har köpt det några gånger nu, och smaken är mjuk och rund och passar bra till fläskkött och lamm. Säger Systembolaget, själv är jag som vanligt positivt inställd och tycker att det är jättegott även till nötkött, som är vad jag har kombinerat det med. Ripassoviner sägs påminna lite om amaroneviner, och det tycker man ju om. Det här vinet kostar 95 kr på Systembolaget, och ni kan läsa mer om det här.

2 april, 2011

5 kommentarer

  1. Stor favorit här hemma med! Gick en trevlig Amaronekurs på Systembolaget för ett par år sedan där vi jämförde amaronen med ripasson (som ju är andra omgången vin på druvorna först använts till amarone)och jag måste säga att ripasson häll väldigt hög klass i förhållande till sitt mer blygsamma pris. Mums!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration