Andra Vintips

Veckans vintips – Carpineto

Då var det tisdag och vintipsardag! I afton tänkte jag tipsa om ett fint presentvin, för det kan ju behövas tips på lite sådana viner också. Finvin är en prima present till födelsedagar enligt min mening, nu när man har, hehe, kommit upp sig till den åldern att de man känner inte direkt önskar sig något specifikt i födelsedagspresent längre. Men sånt där är ju relativt. Och jag blir inte det minsta ledsen om någon ger mig en kashmirkofta när jag fyller år.

Men till vinet då – det fullständiga namnet på det här vinet är Vino Nobile di Montepulciano Carpineto, med nr 95182. Det är italienskt, från 1990 och kostar 299 kr. Det passar till lamm, nöt och vilt, vi drack det till oxfilé med potatisrårakor och en krämig kantarellsås. Och även ostarna på bilden. Jo, vi var ganska mätta sedan. Systemetpoesin säger ”mogen, komplex smak med fatkaraktär, inslag av russin, torkade dadlar, pinjenötter, kanel och örter. Länk finns här.

17 september, 2013

2 kommentarer

  1. Visst är det spännande med nya viner :-)Är väldigt förtjust i rödviner och öppen för att prova nya läckerheter.Detta verkar var ett bra förslag! Kram

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration