Andra Vintips

Veckans vintips – Conde de Valdemar

Då var det söndagkväll igen, jag bloggar några rader samtidigt som jag passar fläskfilégrytan i köket. Egentligen känns det nästan för somrigt för fläskfilégryta, så varmt som det har varit i helgen. Riktig sommar har vi haft, sådär varmt så att man svettas i kläderna och Bally hänger ut sin rosa lilla prosciuttoskiva till tunga när han tassar fram på den solvarma asfalten.

Hela helgen har varit riktigt avkopplande; igår var vi hemma i trädgården fram tills vi begav oss till ett par vänner på 40-årsfest där vi åt alldeles för mycket. Värdinnan hade bakat tre tårtor, och de var så goda att jag ansåg det vara fullständigt nödvändigt att äta stora bitar av alla tre. Söndagens största kraftansträngning har varit turen till gymmet som vi gjorde tidigare i afton. Det var så längesedan jag var där att jag noterade massa nya prylar därinne.

Men – från träning till vin! Någon måtta får det ju vara på hurtigheten. Det här vinet testade vi häromdagen, och det var riktigt gott. Ett prima riojavin (nr 12601) som enligt Systemets poeter smakar plommon, torkad frukt, choklad och vanilj. Vid närmare eftertanke finns det nog en skvätt kvar, jag tror jag ska gå och hälla den i min fläskfilégryta. Ha en härlig söndagkväll nu, kära läsare!

1 juli, 2012

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration