Andra, Vintips

Veckans vintips – Domaine de Collavery

Då var det söndag igen! Igår kom jag hem så sent att jag inte hann lägga upp veckans vintips på bloggen, som är ett rosévin som är så ljusrosa att det nästan är genomskinligt. Själv köpte jag det för lavendelkvistarnas skull, de små ditmålade lavendelblommorna högst upp på etiketten. Inte för att jag trodde att vinet skulle smaka lavendel (även om det onekligen varit en intressant aspekt), men det gav ett fräscht intryck. Vinet kommer det från Provaaaance, därav lavendeln. Det kostar 79 kr och har en utförligare beskrivning här. Vinet smakade lika fräscht som jag trodde, och det gör sig fint till sommarens lite lättare rätter.
Nu ska jag ut och njuta av det härliga söndagsvädret! Solen skiner, och det är alldeles vindstilla. Vi hörst lite senare!

3 Kommentar

 1. carinaon

  12 augusti, 2012 at 3:22 e m

  Det låter gott och flaskan är verkligen fräsch! Det ska jag nog prova.
  Önskar dig en fin vecka,
  Carina

 2. Mårtenssons kök

  12 augusti, 2012 at 3:28 e m

  Visst gör etiketten mycket för inspirationen att köpa hem en flaska, det kan liksom se så mycket godare ut med lite lavendel på kanten:)
  Hoppas dagen varit fin, varmt har vi haft det här – ljuvligt!

 3. Anonym

  3 maj, 2013 at 6:10 e m

  Köpte detta vinet idag på din rekommendation. Verkligen suuuupergott! Första rosévinet i år, ävrn fast jag är lite sen på bollen kanske (: Tack för en mycket inspirerande och härlig blogg! Varma hälsningar från Kalmar

Lämna en kommentar