Andra Vintips

Veckans vintips – GR-174

Då var det kvällen före Valborgsmässoafton, och jag tycker att vi kör ett gott vintips ifall det är några av er därute som fortfarande har kvar på listan att införskaffa vin till morgondagens middag. Är ni bortbjudna på fin middag kan ni istället köpa med er det som gå-bort-present.
Det här vinet, med det föga charmerande namnet GR-174, är en kryddig och mustig variant som passar med nötkött och lammkött. En rejäl köttbit, helt enkelt. Det var faktiskt länge sedan jag blev så här positivt överraskad av ett vin. 139 kronor kostar det, och är värt varenda krona. Systemetpoesin lyder som följer:  Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka bär, örter, plommon, hallon och choklad.
29 april, 2013

4 kommentarer

  1. Ett trevligt vin, men absolut ingen Rioja, utan ett vin från Priorat i Katalonien. Andra druvor, annat klimat och annan stil. Priorat är lätt att tycka om, ofta hög fruktkoncentration. Skål.

    1. Haha, det har du rätt i att det inte alls är ett rioja, jag skyller på tillfällig sinnesförvirring. Tack för att du gjorde mig uppmärksam på det! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration