Andra, Vintips

Veckans vintips – La Rioja Alta

Här kommer ett tips på ett prima finvin! Det är kanske inget man dricker en tisdag till blodpudding när man sitter i raggsockor framför TV:n och tittar på dokusåpor, men väl till en köttbit på en middag med tända ljus när man vill slå på stort. Dessutom är det perfekt som presentvin, när man vill ge bort en gåva i 300-kronorsklassen. Eller 299, för att vara mer exakt. Här finns en länk till Systembolagets sida om vinet, där de har gått loss på liknelser som dill, nypon och multna löv. Mycket poetiskt.

9 Kommentar

 1. Lenita från Bohuslän

  8 mars, 2012 at 6:09 e m

  Vilket härligt vintips! Spanska viner är inte att förakta:-)Vi tar gärna ett glas rött i vardagen då det blir soffmys m.m. Piffar upp! Kram!

 2. MARCO PASHA

  8 mars, 2012 at 6:20 e m

  Happy International Women's Day.. I'll have a bottle of that wine to celebrate. Have a great week-end.

 3. Remsan

  8 mars, 2012 at 9:33 e m

  Får hoppas att det smakar bättre än multna löv om jag ska lägga veckopengen på det 😉 Brukar fundera på alla dessa konstiga liknelser när jag läser vinlistor över dyra viner som ändå skattats som prisvärda. Det brukar vara mycket jord och källare och annat gottit.
  Jag måste ragga tag på ett nummer av Hembakat ryktas det! Försökte via nätet, men där var de slut.

 4. Styleabaad

  8 mars, 2012 at 10:55 e m

  Detta har vi alltid några flaskor av i vinkylen, Natxo säger att det är ett av Riojas bästa viner (i den prisklassen) och jag längtar tills nästa gång jag får njuta ev ett glas om sisådär ett halvår… 😉

  Kram

 5. Karin

  9 mars, 2012 at 11:56 f m

  Usc för vin men dina andra mat och bakrecept gillar jag! 🙂
  Kul att se dej i nya numret av Hembakat! Bakade faktiskt kolakakorna idag!
  Trevlig helg!

 6. curlingmamman

  9 mars, 2012 at 1:39 e m

  Tack, såna tips gillas 🙂 kram

 7. Mårtenssons kök

  9 mars, 2012 at 4:57 e m

  Dillsmak på rödvin är väl inget man faller för direkt, man blir ju lite fundersam hur det egentligen går till när de smakar sej fram till vad som ska stå i beskrivningarna… hur mycket vin har druckits innan de kom till denna flaskan egentligen:)

  Fast vi vet ju att vi gillar samma viner som er så det är väl bara att tuta och köra då! (Fast inte efter att vi druckit vin förstås!)

  Ha en skön helg.

 8. Pernilla

  10 mars, 2012 at 10:30 f m

  jag är så sjukt sugen på att skaffa jobb som sån där som beskriver vinsmaker. vinpoet, heter det så? eller är det något annat?

Lämna en kommentar