Andra, Vintips

Veckans vintips – Marqués de Arienzo

Förra gången jag tipsade om vin lovade jag minsann att prova något nytt, och inte bara sitta här och pladdra om italienska, kryddiga och mustiga viner. Den här gången har jag minsann gått utanför landsgränserna (jag är en riktig rebell, jag vet) och förflyttat mig till Spanien. Riojaviner är numera min nya grej! De ska fortfarande vara kryddiga och mustiga, men jag har ju faktiskt, som utlovat, vidgat mina snäva vinvyer. Vinet Marqués de Arienzo passar till lammkött och nötkött, och vi drack det i helgen tillsammans med ryggbiff. Det här vinet är från 2001 och heter Gran Reserva, det kostar 145 kr på Systembolaget. En i stort sett identisk flaska finns även för 99 kr och härstammar från 2005. Jag är övertygad om att det vinet också är gott, jag ska prova det med.
Men ikväll har jag inte druckit något vin – jag har varit och tränat! Hör och häpna och bli förstummade. Jojomänsan. Det var nästan så att man kunde höra hur det rasslade till i träningsmaskinerna ute i gymmet av ren förvåning att se mig där efter så lång tid. Inte för att jag brukar köra så värst tungt med dem, jag klarar oftast inte mer än maskinernas lättaste vikter. Men ändå.

7 Kommentar

 1. Freedomtravel

  10 januari, 2012 at 8:20 e m

  Riojaviner är väldigt gott, och italienska viner är fantastiska! Men jag har insett att lättare viner i mindre utsträckning utlöser min migrän… franska viner funkar rätt bra. Så det får bli lite mer franska viner för min del…

 2. Anonym

  10 januari, 2012 at 8:24 e m

  Bra att du tränar kompis!
  Och ang. vin från Spanien, prova något från Ribera del Duero nästa gång.

  Junne

 3. Mårtenssons kök

  10 januari, 2012 at 8:33 e m

  Japp, även det billigare är gott, det tycker i alla fall vi (och förmodligen du också eftersom vi verkar dela vinsmak helt och hållet…)

 4. Remsan

  10 januari, 2012 at 8:43 e m

  Jag har varit precis tvärt om och fnyst åt de italienska vinerna och lovordat de spansktalande ländernas viner. Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig. Får se om jag blir tillräckligt tuff att ända smak när det gäller de franska röda vinerna.

 5. Anonym

  10 januari, 2012 at 9:43 e m

  du är fantastisk!

 6. Åsa

  11 januari, 2012 at 7:27 f m

  Oh det lät sjukt gott 🙂 det få jag nog ta och prova, kanske redan till helgen?

  Superrduktig å släpa dej till gymmet 🙂 nu kör vi 😉

  Kramar Åsa

 7. Att vara någons fru

  11 januari, 2012 at 2:53 e m

  Visst är det gott?! Precis lagom fylligt. Som jag ungefär *host*

Lämna en kommentar