Andra Vintips

Veckans vintips – Marqués de Murrieta

Onsdagkvällen lurar utanför fönstret, och jag dricker té för att fjäska för min förkylning. Vad mycket bättre det hade låtit att skriva att ”kvällen lurar utanför fönstret och jag är lurig av en flaska vin”. Nog för att kvällen är ung, men den lär fortsätta i sällskap av tékoppen. Det är onödigt att dricka gott vin när man inte känner smaken. Därmed är också de salta karamellmacaronsen jag fick av Mary (de få som är kvar som jag gömmer i frysen) off limits tills dess att mina smaklökar är till 100% återställda.

Marqués de Murrieta heter vinet på bilden, kostar 129 kr och verkar vara en riojanyhet för i höst. Mycket god smak, kryddig och mustig och fin till en köttbit. Systemetpoesin säger; ”Utvecklad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av dill, torkad frukt, tobak, plommon och mörk choklad.” Toppen, säger jag. 

9 oktober, 2013

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration