Andra Vintips

Veckans vintips – Marqués de Riscal Reserva

Jag har ett nytt favoritvin! Men jag (ähurm, vi) var tvungna att få det i present för att vi skulle få ändan ur vagnen och prova något annat än italienska viner. Det här är ett riojavin från Spanien, och går under kategorin kryddigt och mustigt. Det kostar 134 kr på Systembolaget, lite dyrt, jag vet, men det är värt varenda krona! Det är faktiskt precis lika gott som storfavoriten A Amarone (Alpha Zeta). Ni kan läsa mer om riojafavoriten här. Trevlig fredagkväll på er, allihopa! I afton blir det tacotårta!

30 september, 2011

5 kommentarer

  1. Detta låter spännande 🙂 Kryddigt & mustigt! Måste testas. Här blir det vanlig tacos ikväll,har ännu inte provat på din tacotårta…men snart 🙂 Önskar dig & Lilla gubben en underbar fredagskväll med mycket mys.Kram.

  2. Amen vad kul att höra att ni gillar detta vinet! Jag och Natxo besökte denna vingården, som ligger 20 min från hans hemstad, för ett par år sedan. En nära vän till familjen visade oss runt i hela gården och de dammiga källarvalven. Vi gav sedan en flaska till Jonas och Linda som verkade gilla det lika mycket som vi 🙂 kul att höra att ni också gör det! Jag gillar dock 2005an bättre än 2006an… Men ändå, ett riktigt maffigt, gott och prisvärt vin tycker jag!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration