Andra Vintips

Veckans vintips – McManis Petite Sirah

Plötsligt händer det – jag kommer med ett vintips! Och inte ett alkoholfritt vin den här gången, utan ett riktigt. Helt crazy. Såg i arkivet att sista gången jag tipsade om ett riktigt vin var hösten 2013, och det var nog också sista gången jag drack vin innan jag blev gravid med Lily. I lördags när vi festade loss på charktallrik framför Netflix och TV-serien House of cards drack vi alltså det här vinet – McManis Petite Sirah. Vi fick det av mamma som länge har sagt att vi borde prova det vinet, eftersom hon och hennes man tycker det är gott. Jag var som vanligt skeptisk till allt som inte är rioja eller italienskt, men det här kalifornska vinet var faktiskt jättegott. Systemetpoesin lyder: ”Generöst fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av mörka bär, choklad, örter, vanilj och kryddor”. Det passar till lammkött och nötkött, enligt hemsidan. Och till charkbricka, skulle jag vilja tillägga. Det kostar 109 kr och har nr 6520. 

14 april, 2015

14 kommentarer

 1. Charktallrik är ju bland det bästa som finns och vi kollar också på HoC, spännande och annorlunda serie! Tack för vintipset, får testas!

  En liten fråga. Jag ska till Kalmar första helgen i maj och springa Wings for Life. Har du några tips på vad man inte får missa när man är i Kalmar? Vi åker nämligen dit på lördagen och tänkte bo på hotell över natten 🙂

  Ha en bra dag! Kram

  1. Hej Jess! Vad roligt att du ska till Kalmar och springa lopp! 🙂 Hm, egentligen är nog Öland trevligare än Kalmar. Men om ni ska äta middag på lördagkvällen är de bästa ställena för det Söderport (grym hamburgare!), Kalmar Kött och Bar (också grym hamburgare samt bra annan mat) och Ernesto (god italiensk mat med bra viner). På söndagen kan ni om ni är kvar i Kalmar antingen fika på Kullzénska cafét eller besöka Kronanutställningen på länsmuseet som också har ett hyvens fik, eller ta bilen över till Öland och fika på mitt favoritställe StrandNära i Stora Frö. Där är det också fint att promenera nere vid vattnet. Hoppas ni får en toppenhelg, och lycka till på loppet!

  2. Tusen tack för att du tar din tid och svara Helena, det är så mycket bättre att få lokala tips! Ska definitivt testa någon av restaurangerna på lördagskvällen! Loppet går kl. 13 på söndagen så vi får se hur mycket vi hinner med 🙂

 2. Tack för tipset! Jag dricker helst vitt vin numera eftersom jag lätt får migrän av rött. Tyvärr! Men jag dricker allt mindre vin, trots att jag är icke-gravid.

  Allt gott! Kram till er och Lilly!

  1. Alltså jag har också börjat få migrän ofta på sistone, jag har ont i huvudet varje vecka och vågar knappt dricka vin längre…. Snopet, när jag väl slutat amma och får dricka vin. Men jag ska också testa vitt istället, har läst om ett vitt rioja som kommit till systemet som jag måste prova. Stor kram till dig från oss alla!

 3. Vi har testat den röda varianten av McMannis och det var verkligen superdupermegahopplasmaskens! Naturligtvis måste vi då testa det vita vinet också, det blir mer och mer vitt här hemma. Ljusare tider, ljusare viner:)
  Er Skånetur i sommar tycker vi låter alla tiders, speciellt om det betyder en date med dessa skåningar:)

  Ha en fantastisk helg,
  största kramarna från oss!

  1. Håller med er om att man vill ha ljusare viner nu. Har redan lyssnat på Erikas tips om att välja mer vita viner. Igår sippade jag lite vitt vin till grillunchen (vit åt FISK, hör och häpna!) och kände mig mycket kontinental. Ja, jag hoppas vi kommer iväg till Skåne i sommar! Kram på er, fina ni!

 4. Hejsan. Jag har själv smakat detta röda och föredrar oftast röda viner framför vita för smakens skull. Men, McManis vita Viognier är gott för att vara ett vitt vin enligt min smak. Det har mer smak än andra vita viner som kan kännas lite blaskiga ibland.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration