Andra Vintips

Veckans vintips – Novas Winemaker’s Selection

Då var det återigen dags för veckans vintips! Den här gången tipsar jag om ett vin som passar som hand i handske till en rejäl köttbit. Hur jag vet detta? Jag har blivit tipsad om det av personalen på Melker Anderssons restaurang Grill i Stockholm, minsann. Jag utgår från att de har koll. (Alternativt att de är sugna på att bli av med ett alltför stort vinlager, men det betvivlar jag faktiskt.) Vi var där på min kompis Lenas möhippa och smorde kråset en lördagkväll i slutet av sommaren. Från menyn valde vi en lättstekt köttbit, som vi på inrådan från servitrisen kombinerade med det här vinet. Därav den somriga bilden – möhippan ägde rum i augusti, och jag var därefter snabb på att bege mig till Systemet för att inhandla ett eget exemplar till en stundande grillkväll hemma i trädgården. Vinet är ekologiskt, kommer från Chile och kostar 139 kr. Ni kan läsa mer om det här.

9 november, 2011

4 kommentarer

  1. Vad lustigt hur olika smak man har. Jag kollade detta vin i Vin-appen jag har i min iPhone (Sommelier från Allt om mat har betygsatt) och där fick den 1 av 4 stjärnor, alltså lägst betyg.

    Men jag gissar att du tyckte om det eftersom du tipsar om det i bloggen? =)

  2. Så Allt om mat dissade vinet minsann? Smaken är ju olika för alla. Jag tyckte det var gott i alla fall! 🙂 Kul med en vin-app, för övrigt, det måste jag också skaffa mig en!

  3. Nej, nu får vi inte plats för fler vinflaskor i stället, vi har köpt hem flera från dina tips och dessutom börjat beta av Allt om Mats "fyndlista"… så kommer du med en ny flaska:) Den får allt vänta och hamnar i mappen istället.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration