Andra Vintips

Veckans vintips – Poliziano

Fredag, hörni! Äntligen! Och som vintips denna eftermiddag bjuder jag på en italiensk fullträff bland Systemets höstnyheter – Poliziano Vino Nobile di Montepulciano. Efter att ha varit helt insnöad på riojaviner det senaste halvåret tänkte jag att jag skulle vara lite nyskapande och köpa ett italienskt vin. Jag köpte ett franskt också, men det kvalade inte in till vinkategorin här på bloggen. Det måste ju vara så gott att jag absolut skulle kunna tänka mig att köpa det igen, och det kan jag sannerligen med det här vinet. Jag hade sett annonser och läst upphaussande recensioner av vinskribenter i höstens mattidningar, så jag var riktigt taggad på att testa det. Dessutom tillverkas det av sangiovesedruvor i Montepulciano, precis som brunellovinerna, vilket ökade nyfikenheten ytterligare. Den som vill läsa Systembolagets sedvanliga vinpoesi kan göra det här. Själv nöjer jag mig med att säga att det kostar 149 kr, men att det är så rackarns gott att det är värt varenda krona. Trevlig fredag på er nu, kära vänner!

21 september, 2012

3 kommentarer

  1. Jag vet inte om någonsin druckit ett franskt rödvin som jag känt att jag vill köpa igen. Fick nyligen en lite dyrare flaska franskt vin som är en väninnas favoritvin. Nja, det är inte riktigt min typ av vin.
    Det här har jag inte testat, så det ska jag ta och jaga rätt på en flaska.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration