Vardag, Vegetariskt

Vegobiffar med zucchini och morot

Vegobiffar med zucchini, morot och halloumi

Saftiga vegobiffar med zucchini och morot blir det till middag idag! Med salladslök, chili och vitlök som extra smaksättare, och med halloumi, ägg och havregryn för att binda samman dem. De här vegetariska biffarna är verkligen grymt goda, och har uppskattats rejält varje gång jag bjudit på dem. (Bortsett från mina barn, såklart, som försökte ge dem till hunden.) Men annars så uppskattas de, särskilt av köttätare som påstår att de inte blir mätta av vegetarisk mat. De här goda biffarna mättar, ska ni veta!

Allra godast är vegobiffarna nystekta direkt från stekpannan, gärna med ugnsrostade klyftor av vanlig potatis eller sötpotatis till, och en kall sås. (Ibland har det blivit nudlar.) Ifall vi känner oss kreativa gör vi en egen sås där vi pressar ner vitlök i crème fraiche och rör ner lite fetaost eller getost. Om vi känner oss lata köper vi bara en smaksatt crème fraiche och serverar till som sås. (Om sanningen ska fram är det ganska ofta som vi känner oss lata, faktiskt.)

Det är en del rivande i det här receptet, men har du en assistent som hjälper dig (maskin eller mänsklig i form av välvillig familjemedlem) går det fortare. Och som synes i receptet går det bra med allt från 400-500 g halloumi, jag har gjort biffarna på både 400 och 500 g, beroende på om de haft bra priserbjudande på halloumi i matbutiken eller inte.

Skriv ut

Vegobiffar med zucchini och morot

Vegobiffar med zucchini och morot

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 5 recensioner

Loading…

Saftiga vegobiffar med zucchini, morot och halloumi som får extra smak av salladslök, vitlök och chili. Supergoda vegobiffar som går hem hos alla!

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 35 min
  • Tillagningstid: 25 min
  • Total tid: 60 min
  • Antal portioner: 1012 biffar 1x
Scale

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 morot
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400500 g halloumiost
  • 2 st salladslökar
  • 1 dl havregryn
  • 4 ägg
  • 3 msk maizena

Instruktioner

Riv en zucchini och lägg rivet i en sil så att vätskan kan rinna ur.

Riv en morot och lägg i en bunke. Riv halloumin och lägg i bunken, och pressa ner vitlöken.

Hacka chili och salladslök, och rör ner i bunken. Rör ner havregrynen.

Blanda samman äggen och maizenan i en skål för sig, och rör sedan ner blandningen i bunken med grönsakerna.

Pressa ur vätskan ur zucchinin som väntat i silen, och rör ner den i bunken.

Blanda ihop smeten med händerna, och forma biffar som du först kramar ur vätskan ur, och sedan lägger direkt i stekpannan. Stek gyllene på båda sidor, vänd försiktigt. 

6 Kommentar

  1. Mårtenssons Kök

    22 november, 2017 at 2:45 e m

    Ja vi sjunger mer än gärna Halloumiostens lovsång, den osten tillsammans med några andra sorter har en stående plats i vår kyl. Anki kan få riktiga halloumicravings helt utan förvarning, helt galet beroendeframkallande! Bara att steka i skivor och hälla lite chiliolja på, supergott.

    Kram på er i höst/vintermörkret

    1. Helena

      22 november, 2017 at 7:42 e m

      Ja, halloumi är ju så gott! Det är till och med gott som färskriven ost ovanpå en böngryta! 🙂 Och i sallad, med jordgubbar… Kram på er!

  2. Berith

    5 februari, 2020 at 2:45 e m

    Tror du att det går att ersätta halloumi med eldost?

    1. Helena

      6 februari, 2020 at 11:39 f m

      Det tror jag absolut! 🙂

  3. Erika

    9 februari, 2020 at 7:46 f m

    Ja dessa får jag nog laga till. Vi älskar vegomat och blir alltid mätta. Morotsbiffar åt jag senast på julaftonsbrunch. Supergott! Ha en fin söndag!

    1. Helena

      9 februari, 2020 at 10:04 e m

      Vad kul! Hoppas att du kommer att gilla dem! 🙂

Lämna en kommentar