Tidningar Veckans Inspiration

Vilka mattidningar läser jag?

Innan barnen kom prenumererade jag på i stort sett varenda mattidning, och älskade att sitta uppkrupen i min fåtölj och dricka té, äta marsipan och bläddra i mattidningar. Nu hinner jag inget av det längre. (Bortsett från att äta marsipan, eftersom det handlar om att prioritera här i livet. Och det kan man dessutom göra på arbetstid.) Och när tiden är knapp, ägnar man av naturliga skäl sin tid bara åt sådant som verkligen är värt det. Därför prenumererar jag numera bara på tidningarna på bilden, förutom på Buffé, för den får man gratis om man handlar det mesta av sin mat på ICA. Sedan hinner jag inte läsa de här tidningarna heller, fastän de är de allra bästa, men jag är övertygad om att tiden kommer tillbaka i framtiden, och får jag en kväll över när barnen sover, kokar jag mig gärna en kopp té och sitter i min hörna och bläddrar en stund. (Och ja – äter marsipan.)

Tidningarna på bilden är de jag anser vara de bästa i Sverige, bortsett från Donna Hay som är från Australien, men eftersom den generellt anses vara världens vackraste mattidning, så har jag den också. Det är min gulliga syster som förnyar prenumerationen åt mig på den varje höst som en stående födelsedagspresent. Hon är världens bästa syster, men det har ni ju hört förr. Och jag har skrivit om Donna Hay innan också, bilderna är fantastiskt vackra. Just nu har de sommar igen, som alltid när vi har vinter. Det är alltid lika ironiskt att få deras sommarnummer mitt i kallaste februari.

Lantliv Mat och Vin är den svenska mattidning som jag tycker håller fanan högst. Den har snyggast bilder, proffsigast layout och bäst recept. Även recepten i vanliga Lantliv är riktigt bra, ibland till och med ännu bättre. ELLE Mat och Vin är en klassiker också, men jag tycker att den har tappat lite, att den var strået vassare förr. Kanske att det är för att de har flera reportage med recept och bilder tagna från internationella databaser? Med Lantliv Mat och Vin gillar jag att i stort sett alla receptreportagen är gjorda av svenska matkreatörer som jag tycker om, det blir mer personligt också, vilket ökar värdet desto mer.

Men – en av de tidningar som jag faktiskt lagar allra flest recept från är ICAs egna tidning Buffé. Den har verkligen växlat upp de senaste åren, och har riktigt snyggt stylade matbilder, (ofta från de bästa svenska matkreatörerna) och den hänger med i trender och är snabbare än någon av de andra tidningarna med att rapportera om det senaste. Den håller minst lika hög kvalitet innehållsmässigt som de dyra mattidningarna på kioskhyllan. Och så är den inte så tjock heller, så det blir av att man läser den. Hatten av för ICA Buffé, alltså!

11 februari, 2018

4 kommentarer

  1. Jag gillar lantlivstidningarna bäst. Min man har nu gått med i readly.com och vi har därför många tidningar som vi läser digitalt. Jag trodde inte det skulle gå men jag har vant mig. Jag älskar att titta i mattidningar. Tack för tipset på den australienska tidningen. Den har jag inte testat. Det ska jag göra.

    1. Ja, Lantlivstidningarna är verkligen jättefina. Donna Hay rekommenderas varmt! Jag lagar inte recepten så ofta, jag tittar mest på bilderna. Men de är väldigt fina! Spännande med readly, det kanske man skulle ta och skaffa sig?

  2. Vi handlar på Coop så vi får Mersmak. Den är inte så värst kul tycker jag. Själv läser jag mycket kokböcker och matbloggar som din för inspiration! Kan du inte tipsa om bra receptbloggar eller matsajter? 😀

    1. Förlåt för sent svar! Jag får gå in på Coop och haffa ett nummer och spana in kvalitén! Ja,kokböcker och matbloggar är jättebra för inspirationen. Och tusen tack för att du läser min, och kommenterar! 🙂 Det uppskattar jag! Jag kan absolut tipsa om bra matbloggar och sajter! Det borde ju bli ett inlägg i sig framöver, faktiskt. Ska sammanställa de bästa sidorna och återkommer i ärendet! Tack för tipset på blogginlägg! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration