Andra Tävling

Vinn en Crock-Pot!

Inlägg i samarbete med Crock-Pot

Igår testade jag att laga mat i min nya Crock-Pot för första gången. Jag satsade på ett hederligt gammal långkok; en klassisk köttgryta med kryddpeppar och lagerblad som i normala fall brukar stå och puttra på spisen i 3-4 timmar, som nu fick gå på låg temperatur i Crock-Poten i 8 timmar.

Crock-Poten kan man ställa in på låg eller hög temperatur, och sen väljer man hur länge den ska puttra beroende på det. 8 timmar på låg temperatur tyckte jag kändes smidigt, speciellt eftersom det är likvärdigt med en arbetsdag om man vill sätta igång maten innan man går till jobbet och sedan ha den färdig när man kommer hem. När grytan blir klar slår den automatiskt över till ett varmhållningsläge, ifall man skulle vara lite sen.
Min skeptiska mor frågade dock genast ifall man verkligen vågar ha på grytan så länge en hel dag, och lämna huset? Det gör man. Värmen kommer från sidorna och inte underifrån, så det är inget som bränner fast i botten, och grytan har en insats med keramisk non-stick-beläggning som gör att inget fastnar. 

Vad jag personligen tycker är bäst med den, är att jag inte behöver oroa mig för att barnet ska bränna sig på den. Jag har dragit mig för att ha ett långkok igång i flera timmar i köket, dels för att Lily når upp till spisvreden och kan gå runt och vrida på knapparna och riskera att hårdgrilla en stackars gryta placerad där, alternativt om jag kör den i ugnen, att hon trycker näsan mot rutan eller bränner fingrarna om hon vill beskåda den pågående reality-TV:n i ugnen. Crock-Poten kan jag ha uppe på diskbänken och helt enkelt undvika att låta henne sitta däruppe. Crock-Poten pluggar man alltså in i ett eluttag och låter den stå på en säker och bra yta, så klarar den sig själv sen. Mer detaljerad info om hur den fungerar (samt lista på återförsäljare) finns på www.crockpot.se.

Och vet ni vad? Jag har fått en Crock-Pot att lotta ut till en läsare, så vill ni vinna en Crock-Pot, lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan och berätta varför du skulle vilja vinna en Crock-Pot. Alla som kommenterar är med och tävlar, oavsett om kommentaren hamnar här, på bloggens Facebooksida eller Instagramsida, där jag också tipsar om tävlingen. Tävlingen pågår till och med nu på söndag den 18/12, vinnaren presenteras dagen därpå.

För den som vill testa att laga en riktigt hyvens köttgryta i sin Crock-Pot, kommer receptet här:
Crock-Pot-anpassad köttgryta, 4-5 portioner:
1 gul lök
1 purjolök
3 klyftor vitlök
400-500 g nötköttbitar
1 stor morot
1 burk krossade tomater
1,5 dl vatten
1 buljongtärning
4 lagerblad
rejält med kryddpeppar (minst 1 tsk)
malen nejlika (minst 1 tsk)
salt
peppar
champinjoner, ca 15 färska
Hacka lök och purjolök och pressa ner vitlöksklyftorna i Crock-Pot-grytan. Putsa och skär köttet i mindre bitar, och lägg i det också. Du behöver alltså inte bryna något, utan det är bara att ösa på. Häll i krossade tomater, vatten, buljong och kryddor. Rör runt, lägg på locket och ställ in Crock-Poten på låg värme och 8 timmar. Lagom till att grytan är färdig, hacka champinjonerna, fräs dem i smör och rör ner dem i grytan precis före servering. Koka dig lite ris och gör dig en sallad, och var nöjd över ditt smidiga långkok som har tillrett sig själv medan du har gjort annat. Ifall du inte har en Crock-Pot är det 3-4 timmars puttrande på spisen som gäller. Ha då i lite mer vätska i grytan också, kanske ytterligare 1 dl vatten eller en extra burk krossade tomater. 
12 december, 2016

45 kommentarer

 1. Hej, för en ganska gammal kvinna, så vore detta spännande att testa!
  Låter ju som trolleri…
  Långkok har man ju haft… men då på spisen i en stor järngryta.
  Så jag vill gärna vinna en för att testa, om jag kan låta nutidens matlagning överraska och övertyga mig!
  Lena i Blekinge

 2. Jamen gud vilket komplement till vår riskokare 😀 Jag älskar långkoksgrytor, ett perfekt sätt att ta tillvara på näringsämnena och dessutom kunna använda en billigare styckdetalj.
  Så perfekt att kunna ladda både köttgryta och riskokare och ha maten klar när man kommer helt slutkörd från golfbanan 😉
  Ha de gott. Kram, Catarina

 3. Välkommen lilla Crock-Pot in i vårt kök!! 🍀🍲🍲 Då kan även en stressad pensionär laga goa grytor! 😃🍲

 4. Jag är vegetarian, och kan avundsjukt dregla på allas fina kött-långkok, så äntligen har jag gjort slag i saken och börjat kolla upp massa recept på veg-långkok både med köttsubstitut och bara grönt. En sån här gryta hade ju varit perfekt i mitt exprimenterande mot en super-god vegetarisk boeuf bourguignon eller dylikt! (bör jag lämna en mailadress någonstans?)

 5. Hej Helena!
  Jag skulle jättegärna vilja vinna en crock-pot! Vissa dagar i veckan är ju lite extra snärjiga och då känns det bara som man kommer hem, ställer sig vid spisen och helt plötsligt är klockan åtta och man önskar att tiden inte bara rann iväg så där… Tänk då om maten varit klar när man kom hem istället och tiden kunde ägnas åt att umgås istället:)
  Håller tummen för att jag har turen på min sida 🙂
  Kram Anna

 6. 2000-talet och mycket är faktiskt pest, man tvingas liksom konstant vara så jäkla bäst? Jag jobbar och sliter, är både kollega, fru och mor, men någon stjärnkock i mig det verkligen inte bor! HUR ska jag hinna laga den där läckra maten var dag, annat var det när det var bara maken och jag… Nu vill jag förstås barnet göda, inte bara med korv utan med riktig föda. En Crock-Pot skulle ge dygnet fler timmar, som jag istället kan lägga på barnböcker som rimmar. Det älskar nämligen min lilla 3-åring här hemma, och riktigt bra mat det behöver min Emma!

 7. En crock pot skulle underlätta vardagen betydligt! Att få komma hem till färdig middag efter jobb och långa dagar hos dagmamman skulle vara guld värt, speciellt nu när jag även är gravid och väldigt trött på eftermiddagarna. Kan även tänka mig att det är en dröm att ha när jag snart går in i livet som 2-barnsmamma!

 8. Jag behöver all ledig tid på söndagarna till att vara utomhus och tanka frisk luft och kraft. Tänk att kunna laga mat under tiden man promenerar, vilken lycka!

 9. Med en CrockPot i köket skulle matlagningen bli en lek. Så mycket gott jag kunde laga allt ifrån köttbullar till en god och saftig stek. När vi efter en lång dag på jobb och i skola äntligen fick komma hem, skulle middagen vänta på oss underbart doftande och klockan är inte mer än 17 och 25. Så vi hoppas att just vi är dom som får lycka. Lycka att med en CrockPot vårt kök få utsmycka. God jul ❤️ //Chatlotte Theander

 10. Jag har länge varit nyfiken på en crack-pot och att vinna en nu skulle ligga extra bra i tiden. Jag och min sambo ska flytta om ett par veckor till vår första gemensamma lägenhet. Där kommer vi ha induktionshäll och i vår uppsättning av gamla kastruller/stekpannor är det bara att stekpanna som kommer fungera där. Vårt behov av nya matlagningskärl är alltså stort! ☺️

 11. Men den crock pot skulle jag kunna njuta av mitt jobb, extra jobb, träning då man får ett moment mindre att tänka på. Å vilka godsaker man hade kunna bjuda på.

  God jul
  Ronny

 12. Jag skulle väldigt gärna vilja vinna en potta som jag kan ge till min mor på 72 år som har flyttat till Finland. Hon har i flera månader försökt få tag i en men de är konstant slutsålda och även mycket dyrare där hon bor. Hon är en sån person som vill laga mat till barn och barnbarn och älskar att ha familjen samlad, men orken att stå vid spisen en hel dag finns inte tyvärr.
  Jag har 1 potta själv och vet vilket fantastiskt redskap det är, skulle vara underbart att få dela den upplevelsen med henne ��
  Mvh Teres

 13. En crock pot har jag försökt sälja in i hushållet under en längre tid, men inte lyckats fullt ut ännu. En vinst skulle nog göra motståndet svagare. 🙂 /CarinT

 14. En perfekt till julklapp till min käre far och kollega. Vi jobbar ihop (har lyckats övertyga honom och vänta med pensionering några år) och har så kul. Han bjuder mig ofta på lunch här på jobbet.
  Med en CrockPot skulle luncherna bli än mer fantastiska. /Lina W lina@settern.se

 15. Vi har färra veckan fått ett nytt barnbarn i huset och har fullt upp att göra med fortfarande lille (2,5 år) storebror, så han inte ska bli svartsjuk och för att dottern skulle kunna får ens lite sömn mellan varven. Så vore skönt med en Crock Pot för att förenkla matlagningen och få mer tid till att leka med 2,5-åringen. 🙂
  Mvh Kaija Marklund

 16. Skulle vara så roligt att vinna en modern.
  Har en med keramiklock vilket gör att
  man alltid måste öppna för att se.
  Håller tummarna 🙂

 17. Vilken perfekt gryta att ta med upp till fjällen. Man förbereder maten på morgonen och när man kommer hem på eftermiddagen så är middagen klar. För när man kommer hem efter en dag på fjället då är man hungrig och sugen på något gott, och snabbt ska det gå. Hoppas på tur……mvh Maria

 18. Skulle så gärna vilja ha en crock pot. Så mkt inspiration från flertalet bloggar och vilken underlättning i vardagen o kanske slippa, som nu, att laga morgondagens middag ikväll för att få ihop tiden o livet med alla dess delar.
  Tack för all inspiration!
  //Sosso

 19. Vilken perfekt gryta att ta med tex till fjällen. Man förbereder maten på morgonen och på eftermiddagen när man kommer tillbaka så är middagen klar att ätas. När man har varit ute i friska luften hela dagen då är man så hungrig och sugen på något gott när man kommer hem. Och fort ska det gå. Hoppas på tur…. Mvh Maria

 20. Åhh, jag har länge velat prova en crock pot. Det verkar så praktiskt, speciellt för oss småbarnsföräldrar som kommer hem sent med barn som är hungriga, trötta och griniga och inte alls vill låta mamma lägga tid på att laga mat. Håller tummarna 🙂
  Tack också för en bra blogg. //Emma

 21. Efter 10 år hemma på deltid så ska jag nu efter nyår börja jobba 100%. En sådan gryta skulle göra vardagen mycket lättare med att middagen är klar när man kommer hen vid 17 tiden. Med 4 barn som är hungriga och trötta efter lång dag finns risk att man inte lagar god och näringsriktig mat. När man snabbt beöver få middagen på bordet.

 22. Crock pot står på min önskelista i år,
  Nu vet jag att jag ingen får.
  Vi inga julklappar till vuxna ger,
  Så nu får jag hålla tummar och tår,
  Att just jag denna vinna får.

 23. Hej!
  Jag har länge önskat mig och velat testa en Crock-Pot! Hela familjen ska introduceras om jag vinner så att alla blir delaktiga i matlagningen. Nu är det mest jag som lagar mat. Hoppas så på vinst! God Jul!

 24. Åh, hade varit perfekt! Sambon tror att det är en onödig grej medans jag tror den kan underlätta nu när jag börjar jobba efter föräldraledigheten!

 25. Hej!
  Jag skulle väldigt gärna vilja vinna en Crock-Pot! Har varit krasslig under 2016 och i försöket att få en bättre hälsa är maten viktig. Bort med det snabba färdiglagade och in med riktig mat som får ta tid.
  Bästa hälsningar,
  Margot

  margotbjorck@yahoo.se

 26. Jag har länge varit intresserad av en crock-pot och att vinna en skulle ju vara helt underbart då de är ganska dyra. Jag har precis flyttat till mitt eget ställe och har inget kul att pilla med i köket alls. Crock-potten kan ju lösa sådana där fantastiskt mustiga och möra maträtter som jag bara kan drömma om att försöka laga själv samt att den kanske hjälper mig att faktiskt spendera mer tid i köket och spendera mer tid på att göra bra, välsmakad mat. Önskar verkligen att jag vinner en sådan här fin sak!
  /Fattig student
  hennie@live.se

 27. Har länge varit nyfiken på denna maskin. Tänk att få komma hem efter en lång dag på jobbet, barnen är hungriga och en annan är oftast inte sugen att ställa sig vid spisen det första man gör. Tänk att då ta klivit innanför dörren och känna en härlig matdoft, redo att väl smakas och att man sedan hinner med lite extra gos med barnen. Winwin-situation.

 28. Oj vilken trevlig julklapp detta skulle bli! Har funderat på att köpa en länge nu. Med en bebis i magen så skulle en Crock-pot underlätta tiden framöver. Har förstått att tiden blir knapp för matlagning med en liten person vid sin sida hela dagaran. Hade varit helt perfekt att fixa ihop en gryta på förmiddagen och ha det klart till pappan kommer hem från jobbet. 🙂 Jag och lillan håller tummarna!

 29. Crock-poten vill jag i julklapp ge till min älskade syster,
  som så länge varit väldigt dyster.
  Hon sliter hit och dit varenda dag likt en slav,
  har nytt besvärligt jobb med hårda krav.
  Hon hinner inte med livspusslet och vardagarna,
  och att laga mat att stoppa i de små barnmagarna.
  Hon skjutsar och kör till olika ställen,
  kommer hem alldeles för sent om kvällen.
  Hon gillar att laga mat,
  så det är inte alls att hon är lat.
  Önskar så kunna ge henne chansen att komma hem till mat som är klar,
  så hon kan vara lugn och den mycket tid åt henne spar.
  Jag vet att hon just en Crock-Pot önskar sig,
  så att få ge henne denna klapp vore en fantastisk grej!
  Om jag denna till henne har turen och vinner,
  vet jag att hon till mina syskonbarn alltid lagad mat med hinner.
  Att se hennes glädje över detta vore så kul,
  det är vad jag önskar mig mest till jul!

 30. Jag önskar mig en crockpot som min man ska få. Snart tar han över föräldraledigheten. Jag ser framför mig att han gör supergoda grytor som står klara på bordet när jag kommer hem. Stina

 31. En crockpot skulle kunna revolutionera min vardag som mamma till två barn på 2 och 6 år. Som det är nu blir det tyvärr en hel del halvfabrikat. Min man gillar inte matlagning men han sköter mycket annat hemma!

 32. Tiden är knapp för matlagning i vardagen,
  när man på kvällen kommer hem det ekar i magen.
  Detta problem löses enkelt med en Crock Pot,
  då man smidigt kan laga både nyttigt och gott.
  Grytan startar man snabbt på morgonen väldigt lätt,
  när man kommer hem har man en underbar, färdig rätt.
  En Crock Pot är just därför det jag behöver,
  för att få vardagen att gå ihop framöver!

  ducati_power@outlook.com

 33. För en trött, skiftarbetande småbarnsmamma vore det en dröm att komma hem till färdiglagad mat. Tänk att stiga ut från intensivvårdsavdelningen, åka och hämta barnen på förskolan och komma hem till färdiglagad mat. Tack för inspiration och en fin blogg, lediga dagar gör vi gärna dina fusksurdegsbaugetter.
  Kramar Karin

 34. Jäkt och stress mest hela tiden,
  svårt att hinna med det där med middagsbiten.
  Då denna även spisen kan klara,
  mycket disk och tid jag skulle spara.
  Mitt luktsinne är för alltid borta och ögonen vet jag inte om dom läker,
  men med denna skulle jag känna mig trygg säger!
  Rund och stor jag den enkelt med mina händer känner,
  och behöver inte vara orolig att maten bränner.
  Jag skulle kunna fortsätta att laga mat,
  och lägga på familjens fat.
  Den skulle till stor hjälp vara,
  och kärleken till matlagningen bevara.

  En vinst skulle vara så kul!
  Önskar dig och alla god jul!

  (annelieolssons@hotmail.com)

  1. Älslar att laga nya rätter och en CrockPot skulle ge nya möjligheter till det även i vardagen. Ser fram emot att exprimentera och få komma hem till kryddiga dofter och överraskande smaker.

 35. Har hört så otroligt mycket gott om Crock-Pot,
  bäst av allt på långkok har jag förstått.
  Om jag en sån till köket får vinna,
  kommer jag mycket mer annat att hinna.
  När jag kommer från jobbet är middagen klar,
  tänk så mycket tid till fritid jag spar.
  Det blir slut på vardagsstress och dåliga halvfabrikat,
  sen serveras bara näringsrik, nyttig och god hemlagad mat! 🙂

  (carin.06036334@telia.com)

 36. Jag skulle vilja gärna vinna en crock-pot. Jag älskar att laga mit mat men har aldrig prova en crock-pot. Det ska ju bli spännande att laga mat i en crockpot
  (rosemarie.runge@gmail.com)

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration