Vinn ett denimförkläde – OBS! Tävlingen är avslutad.
Javisst, gott folk! Nu kan ni vinna ett flådigt denimförkläde med tillhörande grytlapp att vara snygga i när ni grillar i sommar! Det bästa av allt är att det är unisex – både killar och tjejer kan ha det. I många familjer tycker ju mannen att det är roligt (och manligt) att grilla, men känner att de rara volangprydda förklädena som tillhör familjens damer förtar lite av manligheten när dessa män grillar på sina biffar. Men nu är det med andra ord slut med det!
Självklart är förklädet även fint på familjens damer. Förklädet med den tillhörande grytlappen kommer från Kaksmulans webshop som drivs av en bloggvän till mig. Där det finns ett prima utbud av fina förkläden, roliga handdukar och piffiga grytlappar.
För att vara med och tävla – gilla Kaksmulans webshop på Facebook om du inte redan gör det. För att göra det kan du klicka in dig här. Lämna sedan en liten kommentar här i kommentarsfältet med ditt bästa grilltips. Är det kanske att grilla grönsaker i folie, att använda termometer eller en speciell grillsås? Alla tips är välkomna så här inför grillsäsongen! Så drar vi en vinnare om en vecka, på onsdag den 16:e maj.
Attans att det inte är Olof som lottas ut… Men man kanske kan hyra honom? 🙂
Hej!
Snyggt förkläde! Det gillar jag så jag är med såklart!
Mitt bästa grilltips är att skiva kall,kokt färskpotatis och lägg i ett foliepaket tillsammans med fint strimlad purjo,lite vitlök om man vill och rikligt med smör! Det värmer man på grillen under tiden som man grillar sitt kött eller fisk.Supergott!!!
Gillar på fb!
Camilla
kubbov30@gavlenet.se
Har inget bra grilltips utan hoppas istället på att vinna ett förkläde för att se snyggare ut i köket när jag lagar mat 🙂
Attans! Hade också gärna velat ha Olof som grillmaster hemma hos oss! 😀
Åh demin skulle passa mig och min sambo Mr Blue eye fint.
Vårt bästa tips är att stoppa in en halvfull ölburk i en hel kyckling och låta den stå på grillen i ca 90 minuter. Köttet blir fantastiskt på alla sätt och vis.
Kram Therese
Himmla snyggt förkläde (håller tummarna).
Vi brukar grilla majs om vi gnider in med lite grillkrydda innan vi slänger dem på grillen. Mums.
// Madeleine
Jag vill vinna detta underbara förkläde! Bästa grilltipset…hrm! Måste säga färsk lax på grillen, nypotatis och hollandaise! En god sallad med mkt ruccola…Eller grillad Hallumi! Mumma <3 Hoppas på tur! Älskar din fina blogg! //Lise
Bästa tipsen på grillen är två – dels förkokt saltad sparris som grillas till perfektion. Dels den helt oväntade hiten Cambozola smält i foliepaket serverat med en klick hallonsylt. Skumt, men otroligt gott!
något som är väldigt gott att grilla är baconlindade gröna sparris 🙂 helt ljuvligt gott!
Hej,
Jag tycker att gino på grillen är ett bra tips. Massa färska bär och frukter på ett folieark, och sedan riven vit choklad på toppen. Det bästa är att det inte behöver vara så mycket glöd kvar för att få chokladen att smälta, man hinner äta middagen i lugn och ro först.
Kram Malin
Anitas röra!!!! Det bästa som finns till grillat kött, kyckling, korv, fisk, eller en bit bröd eller kex.. Superlätt att göra du har förmodligen allt hemma o har du en gång smakat så lovar jag att det inte är för sista gången.
Crème fraîche
Riven ost ( den har har i kylen just nu)
Pressad vitlök
Salt och peppar
Rör ihop, ät och njut!!!!!
Det bästa man kan grilla är bear can chicken, testa testa testa! Man kan inte äta godare kyckling än så!!! Galet gott!
Marinera eller ge kycklingen (självklart en hel kyckling) en ordentlig rub. Sen trär man på den hela kycklingen över en 33 cl ölburk med all öl i och sätter ut den på den tända kolgrillen där den får stå och tillagas i ölburken så att säga. Det ska vara indirekt grillning med kolen på sidan om och locket på. Ångan från ölen gör kycklingen mör och fin och smakerna blir helt fantastiska.
Mitt bästa grilltips är ett enkelt grilltillbehör, som man kan göra även om man inte har hus och tomt utan får nöja sig med engångsgrill; töm champinjoner på roten, så att de blir ihåliga, fyll med färskost av valfri smak, grilla och njut!
/Marina
Vill jättegärna vinna förklädet så jag slänger med två grilltips; först världens godaste och enklaste sås- en burk creme fraiche, krossad vitlök samt en förpackning fetaost som man smular ner i röran. Smakar fantastiskt till allt grillat.
Mitt andra tips är skivad ananas som grillas på eftervärmen och peppras med svartpeppar, servera med vaniljglass och njut av alla kommentarer om hur innovativ du är vid grillen 🙂
/Maritha
Jag är gärna med och tävlar! 🙂
Mitt bästa grilltips är ganska barnsligt, enkelt och klassiskt, men ändå såå gott! Jag tar en banan delar den nästan på mitten för att sedan stoppa ner marabouchoklad samt hallon! Bananen lindar jag sedan in i folie, och sedan är den redo att "grillas"! Funkar lika bra framför en brasa som en riktig grill 🙂 Eftersom att jag inte är någon storgrillare utan tycker bättre om att baka i köket, så får oftast min pappa stå för grillandet! 🙂
/nellym@hotmail.se
Snyggt förkläde!
Att grilla i foliepaket är smart, då hålls allt inne, smaker som kommer från råvarorna. T.ex brukar vi ofta göra laxpaket med tomat, örter, lax, smör, sparris m.m. Och så kan man ju laga sina smulpajer till dessert på grillen i folie istället för i ugnen. Mums 🙂
Mitt bästa grilltips är att ställa min man vid grillen. Det brukar alltid bli bra:) Men annars skulle jag vilja tipsa om en underbart god efterrätt. De går ju också att grilla:) Skär annans i fina likstora kuber. Trä på spett och grilla tills de får fin färg. Servera till en lakritsglass. Mums kan jag lova!!!
Hej.
Gillat på fb. 🙂
Kycklingfile med virad bacon runt på utomhusgrillen. Galet gott!
ÅH som jätte gott tillbehör till kött är att koka potatisen halvt, sedan skiva dem, lägg ner lite skivad potatis i aluminiumformar, även championer, marinerad vitlök, soltorkade tomater och sådant man vill ha i helt enkelt. Tillsätt grädde och ostsås. Gud så gott det är till grillat kött i en god marinad, marinad med honung är ännu godare.
Hej! Snyggt förkläde som skulle bli mycket använt i vår @familj, vår grillsäsong är lång. Vi gräver en grop i snön i början av mars o drar igång grillandet.
Ett smaskigt tips för grillen är att knaper grilla rimmat sidfläsk, gärna det som är i storlek med baconskivor. Fast något tjockare dock. Super gott som tillbehör till övrigt grillat kött eller att snacksa på innan övrigt är klart, till en kall öl!!! Trevlig grillsommar!
Gillat på FB!
Mitt bästa grilltips är att lägga kolen på halva sidan av grillen, den andra halvan är tom. Det gör att köttet stekyta grillas på sidan med kol, därefter flyttar man över köttet till den sidan där det inte är någon kol för att få köttet till rätt temperatur (mha stektermometer!). Funkar hur bra som helst!
Till köttet serveras givetvis sparris som grillats, inlindat i folie, tillsammans med massa annat gotte. Kram
Snacka om snyggt förkläde! Självklart vill jag vara med och tävla och självklart gillar jag kaksmulan 🙂
Jag älskar att grilla kött och grönsaker i foliepaket sakta på grillen, det är inte mycket som slår dofterna när man öppnar paketet.
Nu har jag gillat!
Mitt bästa grilltips är kyckling. Lagd i marenad någon dag innan. Till det små knytena av färsk potatis, små spröda morötter och minilök. Vill gärna grilla massor av grönsaker i en panna över grillen.
Åh, jag känner hur det doftar. Grillsäsongen är den bästa!
Jag önskar mig själv och alla andra i tävlingen Lycka Till!!
Kram Anna