Grillat Vintips

Vino Nostrum och grillad flankstek

I lördags eftermiddag hade vi ett par vänner över på grillmiddag. Det här med att ordna middag kvällstid för gäster har numera bytts ut mot eftermiddagsumgänge, det är betydligt mer barnvänligt. Vi (okej då, Olof som vanligt…) grillade flankstek från gårdsbutiken i Bårby, stekte öländsk halloumi och gjorde potatisgratänger på grillen. Till maten drack vi ett riktigt gott chianti classico-vin från den nätbaserade vinbutiken Vino Nostrum.

Idén med Vino Nostrum är att samla ekologiska viner från olika vingårdar runtom i Italien, främst lite mindre vingårdar. Alla vinerna är noggrant utvalda, med höga krav och finfin kvalitet. Jag gillar idén, måste jag säga. Det är verkligen dags för de ekologiska vinerna att få komma fram, men än så länge har utbudet på den svenska marknaden varit ganska skralt. När man handlar via Vino Nostrum får man flaskorna direkt hem till dörren, med alla skatter och sådant inkluderat i priset. Det finns även små filmer om flera av vinerna på hemsidan. Vi spanade in filmen för vårt chiantivin innan vi drack det, och det var kul att höra om hur druvorna växt på Toscanas allra högsta kullar, och därmed haft det rätt så kallt om fötterna, och hur det har påverkat smaken. Det finns ganska mycket fakta att läsa om alla vinerna, och efter att ha surfat runt en stund på sidan och läst diverse vinpoesi är jag nu så sugen på att åka till Italien att jag skulle kunna sätta mig på ett flyg direkt.

Vi misstänkte att vinet skulle passa gott till en klassisk flankstek med chimichurri, och det passade perfekt! När vi gör chimichurri brukar vi ha i persilja, timjan, vitlök, olivolja och chili. Man kan ösa i efter smak och tycke, men för den som vill ha ett mer exakt recept finns det här.

Potatisgratänger på grillen är också en klassiker hemma hos oss, och om man serverar sådana ihop med ett kött med chimichurri behöver man ingen grillsås, den blir överflödig. Köttet smakar som allra godast om det får spela huvudrollen ändå. Men glöm inte att sprinkla lite flingsalt över det precis direkt efter att du skurit upp det, det gör en enorm skillnad.

Ifall ni vill prova att shoppa ekologiska viner från Vino Nostrum har jag fått en rabattkod på 20% att ge mina läsare. Koden varar till och med den 30/6, och är baraenkakatill20. Just det vinet som vi drack till den här grillmiddagen kostar 170 kr, och en liten film om det finns här.

Inlägg i samarbete med Vino Nostrum.
18 juni, 2015

4 kommentarer

  1. Så härligt det ser ut, skönt att kunna sitta ute och njuta av maten. Förra helgen satt vi ute på balkongen och åt för första gången i år, förhoppningsvis blir det fler gånger i sommar även om det just nu känns väldigt avlägset…
    Hoppas ni fick en skön midsommarhelg, kära ni,
    kramar på er!

    1. Ja, det här vädret är ju verkligen under all kritik. Och raka motsatsen från förra sommaren. Vi var i Mariannelund och firade, det var finfint. Hoppas att ni också hade det bra. Stor kram på er!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration