Andra, Vintips

Vintips till Alla hjärtans dag – Amarone Tommasi

Här kommer ett vintips till Alla hjärtans dag – Tommasi Amarone della Valpolicella Classico. Det är ju knappast Systemets billigaste vin, 279 riksdaler får man punga ut för det, men om det är någon där ute som vill slå på stort på Alla hjärtans dag på torsdag, så är det här vinet för er. Själva korkade vi upp vår flaska i somras när våra vänner Mary och Magnus var på besök, och amaronevinet fick fint sällskap av chokladmarinerat lamm. På tal om Mary, har ni sett att hon ska föreläsa i Stockholm i maj? Här kan ni läsa mer om det!

Nähäpp, nu ska jag sleva upp lite chiligryta. Den har puttrat på spisen sedan 15-tiden idag, och spridigt en underbart god och mustig doft både i och utanför huset, så nu är jag riktigt hungrig! 

7 Kommentar

 1. Mårtenssons kök

  10 februari, 2013 at 7:20 e m

  Oh yes, en flaska som vi absolut gärna njuter av dropparna i…

 2. Johanna

  11 februari, 2013 at 10:21 f m

  Amarone är ju svårslaget! Galet gott!

 3. Anonym

  11 februari, 2013 at 10:39 f m

  Åh det är så gott! Vi fick en flaska av några vänner och hade aldrig smakat det och det är ju helt ljuvligt gott! Något man ska unna sig ibland :).

 4. Anna

  11 februari, 2013 at 5:17 e m

  Älskar´t! Vi var ju där på Tommasi på vinprovning när vi var i Italien. Tycker om deras Appassimento också, men när man ska lyxa till det rejält får det bli en Tommasi Amarone såklart. Fast jag lär nog inte bli bjuden på något sådant fin-vin på alla hjärtans dag. Men vem vet, gubben kanske överraskar? Kan ju hoppas i allafall 🙂 Kram Anna

 5. Matarkivet

  11 februari, 2013 at 5:38 e m

  Instämmer; riktigt gott vin!

 6. Frostrosor

  12 februari, 2013 at 6:43 e m

  Och är kommer jag och drar ner betyget. Överskattat lyder mitt betyg. Fast jag kanske bara har en halv röst med tanke på min okunnighet. 😉

 7. Bland bakverk och kastruller

  16 februari, 2013 at 8:13 f m

  Amarone är mitt absoluta favoritvin, dyrt men värt varenda droppe!!

Lämna en kommentar