Andra Mat på resor

Vykort från Hamburg!

Nu är jag hemma igen från Hamburg! Jag har haft en toppentrevlig helg i Tysklands näst största stad tillsammans med mina jobbarkompisar. Turligt nog var det premiärhelg för en en del av stadens julmarknader, för bland det bästa som finns i december är ju att strosa runt och titta på godsaker till ljudet av julmusik och ljuset från tusentals små ljus. Dessvärre hade jag bara mobilkameran att tillgå, men det är långt mycket bättre än ingenting alls!

Vårt hotell låg i närheten av Reeperbahn, som är en sevärdhet i sig som man faktiskt inte får missa. Där tappar man hakan både en och två gånger, tills man skärper till sig, plockar upp hakan från marken och köper sig ett paket penispasta, som nog är bland det oskyldigaste man kan köpa på Reeperbahn. Raka motsatsen till affär fanns i ett köpcentrum i stadskärnan – Hello Kitty-affären! De enda fula fiskarna som simmade i det varuhuset var de soyafyllda plastfiskarna som bjöds till thaimaten vi åt till lunch.

Ett annat ställe där man alltid kan äta god lunch i tyska storstäder är inne på varuhuskejdan Karstadt. Högst upp brukar det finnas en matavdelning där man själv får plocka ihop grönsaker och annat, som sedan wokas färdigt medan man tittar på. Det smakade precis som jag minns det, the one and only Karstadts-wok!

26 november, 2012

7 kommentarer

 1. Helena jag tycker så mycket om dig. Mitt i tentastressen klickar jag in och läser igenom alla dina julinlägg och ler för mig själv på varenda ett. Du sprider så otroligt mycket glädje och till skillnad från många andra bloggare är du så otroligt opretentiös! Du får mig enbart att må bra. Och att vilja flytta till öland.
  Du är även otroligt vacker. Så genuin. Jag vill inte att det här ska bli en modeblogg men du har så himla fina kläder alltid, snälla, kan du inte börja skriva en endaste pytte-mening om vad du har på dig och vart det kommer ifrån?
  Tack för att du och Olof delar med er!
  /Linnéa

 2. Linnéa – vilken jättefin kommentar! Tusen tack! Jag kommer att vara glad hela dagen! 🙂 Jag ska se om jag kan smyga in då och då vad jag har på mig, annars är det bara att fråga, så svarar jag i kommentarsfältet! I Hamburg sportade jag dock till största delen en 3-4 år gammal nopprig jacka från Vila med oförskämda mängder hundhår på… 😉 En jättestor kram till dig!

 3. Hamburg har jag varit i två gånger och en av gångerna gick vi på Reepherban, bara för att kolla hur det såg ut.Men det var väldigt många år sen så jag kommer inte ihåg så mycket.
  Det är kul att komma iväg sådär en weekend!!

 4. Du är ju bara för skön! Kan inte du börja jobba på Vagabond eller för någon annan resetidning. Lovar att det skulle lyfta deras reseberättelser en hel del.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration