Andra Frukost

Ylvas Prästgårdsvåfflor

Det här receptet på våfflor är det godaste jag har provat. Våfflorna är rejält mättande (vilket förmodligen beror på att de innehåller en halv liter grädde..) och maffiga. Man blir inte besviken på dem, det kan jag lova. Receptet kommer från min kompis Ylva, och den som har provat ett recept från Ylva (t ex Ylvas pastarullar) vet att hennes recept alltid levererar!

Imorgon är det ju som bekant våffeldagen, och då brukar vi alltid äta våfflor på jobbet i fikarummet. I år är vi på mässa i Stockholm istället, så vi får skjuta på vår våffeldag till nästa vecka. Nu ska jag snart sätta mig på ett plan och åka uppåt mot hufvudstaden och Stockholmsmässan. Ikväll ska vi gå på Hamburger Börs! Men innan jag drar, här är receptet på Ylvas Prästgårdsvåfflor:

5 dl grädde
2 dl vatten
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 ägg
1 msk vaniljsocker
4 msk socker
0,5 msk citronsaft
3 msk smält smör

Vispa grädden för sig. Vispa vatten och ägg i en annan bunke, och rör ihop alla de torra ingredienserna i en tredje bunke. Blanda samman allting, och avsluta med att röra ner det smälta smöret. Gör lyxiga våfflor i ett våffeljärn (bränn er inte på våffeljärnet som jag brukar göra, det är knappt att jag vågar ta i det sedan förra incidenten 😉 och låt dem svalna på galler. Servera med sylt och vispad grädde. Eller med något roligt socker, våfflan på bilden är toppad med rosensocker från Sunt och Grönt i Björnhovda på Öland.
24 mars, 2010

5 kommentarer

  1. åhhh måste testa nytt våffel recept.. trött på mitt gamla och detta såg juh onekligen intressant ut.
    Herregud vad skoj med mässa i sthm…. jag LÄNGTAR tills jag kan åka på någon härlig rolig mässa 🙂

    Ha nu så skoj..

    Kram STina

  2. Welcome to my homeqvarter 🙂 Ska ni se på REA? Hoppas ni får en trevlig kväll med mycket skratt. 🙂 Jag ska få våffla av mamma imorrn mums 🙂

  3. den recept måste jag göra till mina barn jag tror at de kommer att blir älska den…har du prova göra belgium våfflå? det var också gott..

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration