Andra Vegetariskt

Yorkshirepudding

Då har man klarat av första arbetsdagen på 2,5 veckor! Inte för att det var någon pärs direkt, jag trivs jättebra på mitt jobb tillsammans med mina kollegor, men man ska ju inte sticka under stol med att man har blivit något …förslappad under julledigheten. Det är skönt att sitta under en filt i fåtöljen och se på TV-serier och äta After Eight också, jag säger inte annat.

Här kommer som utlovat receptet på Yorkshirepudding. Det syntes ju några små puddingar på receptet jag la ut igår på Brittisk lammgryta med öl, och eftersom jag var alldeles för förslappad för att lägga ut det då, kommer det nu. Det var faktiskt första gången jag åt Yorkshirepudding, och jag ska erkänna att jag inte hade en aning om vad det skulle innehålla. Jag trodde att det innehöll potatis, men tji fick jag. En sak att ha i åtanke bara; Yorkshirepudding är mättande. Mycket mättande. Man orkar inte många åt gången. (Även det här receptet kommer från höstnumret av Gourmet.)

Yorkshirepudding, ca 12 st i en muffinsform
50 g smör
3 dl mjölk (3%)
2,5 dl vetemjöl
4 ägg
0,5 tsk salt
———-
Muffinsplåt för 12 muffins behövs

Sätt ugnen på 225C. Dela upp smöret i 12 klickar, en för varje form i muffinsplåten, och ställ in plåten i ugnen. Vispa ihop mjölk och mjöl i en bunke, och vispa ner äggen ett i taget och salta. Ta ut plåten där det nu ligger lite smält smör och flyter i varje form. Fördela smeten i de 12 formarna, och ställ tillbaka plåten i mitten av ugnen. Grädda i ca 10 min, tills de har blivit lite fluffiga och fått fin färg. Yorkshirepudding bör ätas direkt efter tillagning.

7 januari, 2014

8 kommentarer

 1. Så fina de blev!
  Kött var ju dyrare än ingredienserna i Yorkshire pudding, så i många hem serverades Yorkshire pudding först med litet sås. Den som åt mest Yorkshire pudding fick mest kött… men hade inte aptit att äta så mycket så det var ett fiffigt sätt att spara. Så kunde det bli litet mer kött över till cottage pie senare i veckan.

  1. Vad roligt att läsa mer om Yorkshirepuddingens historia! Tack för att du delar med dig. 🙂 Själv hade jag nog aldrig fått något kött, jag som blir mätt på bara lite yorkshirepudding. 😉

 2. Det finns överallt men helst ska de ätas i Yorkshire förstås och gärna med hog roast – sååå gott!
  De massproduceras också så försök att hitta bättre ställen med hemlagad. Nu måste jag nog blogga om den kombinationen i veckan. Ja meningen är just att man kan hälla sås och kött i själva puddingen.
  Otroligt så fina dina blev – det går inte att tro att du aldrig lagat dem förr faktiskt. De har rest sig så bra vilket är det svåra momentet.

  1. Man tackar! Nu var det mannen här hemma som gjorde dem, så jag har vidarebefordrat berömmet. Han tackar och bugar och ser väldigt nöjd ut. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration