Andra, Pasta, Vegetariskt

Zucchinipasta med mintpesto

Att göra pesto med myntablad istället för basilikablad går jättebra, det ger en frisk och lite annorlunda smak på maträtten. Det är inget måste med parmesan i peston heller, parmesanförrådet var lika obefintligt kvällen då jag lagade den här rätten som min motivation till att gå till gymmet. Det går precis lika bra med vanlig vardagsost. Det här receptet är inspirerat från en liknande maträtt ur senaste numret av Donna Hay, och räcker till 4 personer:

Pasta
spaghetti för 4
1 gul lök
2 gula zucchini (går att ersätta med gröna)
1 grön zucchini
1 pressad vitlöksklyfta
3 dl grädde
rostade solrosfrön till garnering

Mintpesto:
2 msk olivolja
2 msk riven ost
2 msk pinjenötter
1 dl färska, hackade myntablad
1 msk pressad citronsaft

Gör peston genom att mortla alla ingredienserna tills du har en lovande röra i morteln. Koka pastan al dente, ställ den åt sidan och försök hålla den ganska varm. Hacka löken och skär zucchinin i skivor. Fräs lök, pressad vitlök och zucchini i en stekpanna med höga kanter eller kastrull. Tillsätt grädde, pasta och mintpesto, och rör runt så allt blandas. Servera direkt, och garnera med ost, myntablad och rostade solrosfrön.

Ett ypperligt tillfälle att få användning av mina ekologiska grönsaker från Björnhovda!

3 Kommentar

 1. Erika - Bakglädje

  19 augusti, 2010 at 7:50 e m

  Det låter spännande med pesto på mynta. Det kanske jag ska ta och testa.

 2. Yasemin

  19 augusti, 2010 at 8:42 e m

  Spännande med myntapesto. Jag har massor med basilika här hemma och permasan för den delen, så för mig blir det klassisk pesto imorrn. Idag har jag ätit ute, så jag slapp laga mat. 🙂

 3. Daniella - BakeCake

  20 augusti, 2010 at 5:55 e m

  Det ser otroligt gott ut! Och både mynta och pesto är ju himla gott, så jag måste verkligen testa din myntapesto! Tack för receptet!!

Lämna en kommentar