Print

Björnbärsmarmelad med lakrits

Björnbärsmarmelad med lakrits

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Snabbgjord och enkel björnbärsmarmelad med eftersmak av lakrits som gör den perfekt till ostbrickan och frukostfrallan. Toppen som present!

Ingredienser

Skala
  • 5oo g björnbär (ca 78 dl)
  • 1,75 dl syltsocker
  • 2 tsk lakritspulver

Instruktioner

Lägg alla björnbär i en kastrull och koka upp på medelvärme. Låt det koka i cirka 10 minuter tills bären kokats sönder lite och blivit lite ”såsiga”. 

Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av så du är nöjd med sötman, och ta från värmen. Rör ner lakritspulvret, blanda noga, och häll sedan upp marmeladen i väl rengjorda burkar som du förvarar i kylen.