Sylt/Marmelad

Björnbärsmarmelad med lakrits

Björnbärsmarmelad med lakrits

Björnbärsmarmelad med lakrits är fantastiskt gott till ost! Jag brukar ha det på knäckebröd med prästost på kvällen till en kopp té. Såvida jag inte kör någon annan marmelad, för det kokas en hel del marmelad hemma just nu. På plommon, äpple och allt annat som har mognat på precis. Jag har fortfarande dåligt samvete för det där året då jag inte tog hand om mina plommon i trädgården och de ruttnade på gräsmattan och jag ironiskt nog fick åka och köpa mig dyra, besprutade plommon från Italien för att ta fram ett tidningsrecept. Därför fjäskar jag för alla frukter och bären i trädgården i år och kokar marmelad för allt vad tygen håller.

Igår plockade vi björnbär igen, men jag tror att björnbären behöver mogna på någon vecka innan jag kan få ihop tillräckligt till ett nytt kok. Marmeladen på bilden gjorde jag häromveckan, och beslöt mig för att smaksätta björnbärsmarmeladen med lakritspulver. Två teskedar var lagom till 500 gram björnbär visade det sig.

Andra smakkompisar till björnbär, om man nu hör till den skara som inte gillar lakrits, är kanel, vanilj och punsch. Här hittar ni just björnbärssylt med punsch och vanilj. Och när vi ändå är igång och pratar marmelad – nu är det säsong igen för att koka förra årets megahit Äppelmarmelad med salt karamell och vanilj!

Men nu var det ju inte den vi skulle snacka om. Fram med lakritspulvret och björnbären nu, så kör vi björnbärsmarmelad med lakritspulver!

Skriv ut

Björnbärsmarmelad med lakrits

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Snabbgjord och enkel björnbärsmarmelad med eftersmak av lakrits som gör den perfekt till ostbrickan och frukostfrallan. Toppen som present!

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 5 min
  • Tillagningstid: 15 min
  • Total tid: 20 min
  • Antal portioner: ca 5 dl 1x

Ingredienser

Scale
  • 5oo g björnbär (ca 78 dl)
  • 1,75 dl syltsocker
  • 2 tsk lakritspulver

Instruktioner

Lägg alla björnbär i en kastrull och koka upp på medelvärme. Låt det koka i cirka 10 minuter tills bären kokats sönder lite och blivit lite ”såsiga”. 

Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av så du är nöjd med sötman, och ta från värmen. Rör ner lakritspulvret, blanda noga, och häll sedan upp marmeladen i väl rengjorda burkar som du förvarar i kylen. 

8 september, 2020

2 kommentarer

  1. På Bonnagårdens förskola har vi skördat björnbär från vår björnbärsbuske. Idag har vi gjort björbärsmarmelad ute med barnen. Provsmakningen blev 5 av 5 stjärnor🤗👏👍


Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration