Grillat Nötkött

Grillade lövbiffsspett

lövbiffsspettHar ni testat att strimla lövbiffar och trä upp dem på spett och köra dem på grillen? Det blir klart fort, och det blir riktigt gott! Speciellt om man marinerar köttet i lite asiatiska smaker. Spetten ska grillas väldigt snabbt, annars blir de lätt torra. Luktar gott om dem gör det också, en hårig fyrbent liten familjemedlem smög fram och stal ett lövbiffsspett och smet iväg mitt under fotograferingen, men han blev av med det lika fort.

Spetten är perfekta att servera ihop med till exempel grillad sallad med jordnötssås.

Skriv ut

Grillade lövbiffsspett

Saftiga, marinerade spett som snabbt blir en ny favorit!

  • Total tid: 15 min + marinering + grillning
  • Antal portioner: 4

Ingredienser

Scale

Marinad:

  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk teriyakisås
  • 4 msk sweet chili-sås
  • 2 msk solrosolja
  • 1 msk sesamolja

———-

1 msk sesamfrön, rostade

8 skivor lövbiff

Grillspett

Instruktioner

Rör samman ingredienserna till marinaden. Skär lövbiffen i remsor och lägg ner i marinaden. Täck över och ställ in i kylen. Låt marinera i minst 2 timmar, gärna längre.

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna ett par minuter tills de får färg och börjar dofta. Ställ åt sidan.

Trä upp de marinerade remsorna på spett, ungefär som ett dragspel, och grilla dem snabbt. Grilla inte för länge, då kan de bli lite torra. Strö rostade sesamfrön över spetten vid servering.

22 juli, 2018

8 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe rating

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration